Mislata tindrà un Punt Violeta contra el masclisme durant les festes

Dijous, 09 Agost 2018 12:28 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 225 vegades

Les festes populars de Mislata comptaran per primera vegada amb un Punt Violeta, en el que un grup de persones voluntàries procedents del Consell de Joventut i la Casa de la Dóna de Mislata, oferiran informació, assessorament i ajuda sobre on acudir i què fer en cas d'una agressió sexual.

Davall el lema "#stopmasclisme. Festes lliures de violència masclista", la labor d'este punt és la conscienciació i sensibilització per a transmetre a la societat en el seu conjunt que tot el món és capaç de contribuir a acabar amb la xacra de la violència masclista. Les persones interessades podran trobar informació en estos punts com a fullets, així com, si fóra necessari, tots els servicis disposats per a denunciar un cas d'agressió sexual o bé rebre atenció psicològica i jurídica.

Esta iniciativa ve promoguda per la Mancomunitat de L'Horta Sud, entitat que s'encarregarà de facilitar tot l'equipament necessari per a instal·lar el Punt Violeta tant a Mislata com en els restants 19 municipis de la comarca. Junt amb la Mancomunitat, col·laboren també l'Ajuntament de Mislata, la Xarxa Valenciana d'Agents d'Igualtat i la Diputació de València. Esta acció està emmarcada en el recentment aprovat Pla d'Igualtat municipal, amb el que Mislata pretén promoure el missatge que totes les persones, siguen dones o hòmens, han de tindre els mateixos drets i protecció. Així, el consistori col·laborarà a fer unes festes més respectuoses, lliures, diverses i saludables; comptant per a això amb la implicació dels jóvens.

La carpa es disposarà en la plaça Major durant les festes populars del 28 d'agost a l'1 de setembre en un horari de 23 de la nit a 4 del matí. El punt informatiu estarà en constant comunicació amb la Policia Local per a ajudar a actuar en el cas que es produïsca qualsevol agressió. A més dels telèfons d'emergència habituals com 112 i 016 (específic per a casos de violència masclista) , s'ha disposat el telèfon gratuït 900 580 888 que estarà operatiu les 24 hores del dia.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dijous, 09 Agost 2018 12:29

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.