La presentació del Pla d'Igualtat de Mislata obri les jornades contra la violència de gènere

Dimecres, 07 Novembre 2018 14:30 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 78 vegades

Com cada mes de novembre, en un clar compromís per la igualtat i contra la violència de gènere, l'Ajuntament de Mislata a través de la regidoria de Polítiques d'Igualtat i Dona, ha donat començament a la XV edició de les Jornades Contra la Violència de Gènere. Durant els pròxims dies i fins al 25, data en la qual es commemora el Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, es duran a terme una gran quantitat d'activitats amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania sobre esta xacra social.

El primer dels actes ha sigut la presentació pública de l'I Pla d'Igualtat de Mislata a càrrec de Carlos Fernández Bielsa, acalde de la localitat, i la regidora de Dona i Polítiques d'Igualtat, Carmela Lapeña. En la Casa de la Dóna, i en una sala completament abarrotada, Bielsa va obrir la jornada destacant la summa importància de comptar amb un Pla d'igualtat per a la ciutat. “La necessitat d'implementar plans d'igualtat de gènere és indiscutible i desgraciadament els nombres ho avalen. En el que va d'any, 43 dones han sigut assassinades a Espanya per les seues parelles o exparelles, en total 971 víctimes des de l'1 de gener de 2003”. Unes xifres que el propi alcalde va qualificar de “intolerables en la nostra societat o en qualsevol”.

Davant una audiència, composta en la seua pràctica totalitat per les membres de les principals associacions de dones de Mislata, l'alcalde va voler destacar en el seu discurs la summa importància d'una eina com el pla d'igualtat “que ajudarà, no solament a lluitar contra la violència de gènere, sinó que a més permetrà educar en valors als escolars, aconseguir la conciliació familiar i laboral i a aconseguir una ciutat on homes i dones siguen lliures i iguals”. En la mateixa línia es va mostrar la regidora Lapeña, que va mostrar la seua enorme satisfacció per l'aprovació d'un pla que “ajudarà a fer que els  mislateros i les mislateres senten l'orgull de ser un poble compromès contra la violència de gènere i en honor de la igualtat”.

Després de les paraules de l'alcalde i l'explicació del pla per part dels tècnics municipals, es va donar pas a una concentració enfront de les portes de la Casa de la Dóna en la qual es va llegir un manifest i es va guardar un minut de silenci en homenatge a les dones assassinades a causa de la violència masclista. 

Les XV Jornades desenvoluparan un ampli programa d'activitats culturals i formatives en l'organització de les quals col·laboren amb l'Ajuntament la Asociación de Mujeres de Mislata, Espai Violeta, Asociación de Mujeres Progresistas de Mislata, Asociación de Mujeres Ciudadanas de la Comunidad Valenciana i Por ti mujer-Red Aminvi.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimecres, 07 Novembre 2018 14:31

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.