Joves de Bolívia visiten Mislata gràcies al Fons Valencià per la Solidaritat

Dimecres, 07 Novembre 2018 14:38 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 102 vegades

El Fons Valencià per la Solidaritat és una associació d'ajuntaments de la Comunitat Valenciana, entre els quals es troba Mislata, per a la cooperació, sensibilització i l'educació per al desenvolupament. Esta organització, sense ànim de lucre, es va constituir per a contribuir al desenvolupament dels països empobrits, així com per a sensibilitzar a la societat valenciana, des de l'àmbit local, de les problemàtiques que estos països patixen. El Fons realitza i finança projectes amb les aportacions econòmiques que cada any fan els ajuntaments socis, aportacions que constituixen un fons econòmic que servix per a executar els projectes aprovats.

Un dels projectes que s'està executant des de 2016, a través de l'ONG “Proceso”, és el d'enfortir els grups juvenils de sis municipis de Bolívia. Uns grups que tenen unes funcions similars als nostres Corresponsals Juvenils. I en el marc d'este context, representants d'estos Consells Locals juvenils, així com tècnics del Fons i de l'ONG, visiten durant tot el dia de hui la ciutat de Mislata per a conèixer com es treballa amb la joventut. L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, acompanyat dels regidors de Joventut i de Cooperació, ha rebut a la comitiva en l'Ajuntament per a donar-los la benvinguda a la nostra ciutat.

Durant la trobada, Bielsa els ha traslladat totes les accions que des de joventut es duen a terme i ha mostrat el seu suport als i les joves de Bolívia “perquè seguisquen lluitant per tenir veu i ser partícips en les decisions polítiques que els afecten directament”. Al seu torn, els ha animat al fet que seguisquen treballant en les seues idees perquè “és el moment d'iniciar canvis en la societat i és la gent jove de Bolívia la que pot aconseguir-ho”. Per la seua banda,Carla i Víctor, els joves representants de Bolívia han traslladat tot el que queda per fer en el seu país en matèria de joventut, i fins i tot un d'ells manifestava que “ens agradaria viure en un municipi com Mislata que té tants serveis per a la gent jove”.

Durant la jornada de hui, mantindran diferents trobades amb joves de Mislata en els instituts i Centres Joves, així com amb els Corresponsals Juvenils i el Consell de la Joventut, perquè els uns i els altres coneguen de primera mà les seues pròpies realitats.

El propòsit d'este projecte, que té com a protagonistes als més joves, és la consolidació d'un lideratge per part d'este grup, així com aconseguir l'exercici ple dels seus drets socials. En l'actualitat, estos Consells Locals de joves a Bolívia han realitzat un diagnòstic dels problemes juvenils en els seus propis municipis i han aconseguit que en les seues localitats s'aprove una llei de protecció de la joventut.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimecres, 07 Novembre 2018 14:39

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.