Quart de Poblet obri la nova rampa d'accés al pont que unix el municipi amb l'Hospital Militar

Divendres, 07 Juliol 2017 14:30 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 92 vegades

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha posat fi este matí de forma definitiva a una de les escasses barreres arquitectònica existents ja en el municipi, en obrir la nova rampa d'accés al pont que uneix el municipi amb l'Hospital Militar i Mislata.

L'alcaldessa, Carmen Martínez, acompanyada del regidor de Planificació Territorial i Sostenibilitat, Juan Medina, ha destacat durant la visita a l'obra que es tracta d'una actuació "doblement sostenible, no solament perquè afavoreix la mobilitat sostenible i és una aposta important per l'accessibilitat, sinó també perquè la rampa està construïda amb part de l'antiga passarel·la de la A-3, la que utilitzem per a desplaçar-nos al cementeri municipal, que aconseguim que el Ministeri de Foment ens cedira quan la va retirar, la qual cosa ens ha permés un estalvi important dels costos".

El pressupost d'esta obra és de 38.375, 50 euros, dels quals 25.000 els aporta el Patronat de Turisme de la Diputació de València a través d'un conveni de col·laboració, ja que este recorregut és també freqüentat per vianants i ciclistes que cerquen accedir al Parc Fluvial del Turia.

L'actuació s'ha complementat amb l'executada per la Conselleria d'Habitatge. Obres Públiques i Vertebració del Territori en el pont pròpiament dit. Es tracta de l'ampliació de les voreres en la part en la qual tenen només 1,8 metres d'amplària per a deixar-les en 2,9 metres. Així mateix s'han desplaçat alguns fanals que, per la seua ubicació, constitueixen una barrera arquitectònica, i s'han col·locat sistemes de contenció de vehicles per a impedir que envaïsquen la vorera en cas de perdre el control.

El resultat ha sigut la millora sensible d'este itinerari preparat per al trànsit tant de ciclistes com de vianants, que tenen prioritat.

Carmen Martínez ha agraït novament "la sensibilitat de la Conselleria d'Habitatge. Obres Públiques i Vertebració del Territori amb les demandes justes de la ciutadania i de l'Ajuntament de Quart de Poblet perquè s'abordara la millora d'un itinerari utilitzat per nombroses persones cada dia, i també l'ajuda de la Diputació de València. Este és un clar exemple d'actuació coordinada, lleial i responsable de tres institucions públiques que situen el benestar de les persones en el centre de la seua gestió. Així ha de ser sempre".

A més d'esta actuació, l'administració autonòmica està tramitant ja el projecte per a convertir en també en cicle-per als vianants la vorera que discorre paral·lela a la façana principal de l'Hospital Militar i que presenta problemes d'accessibilitat, alguna cosa que s'ha reivindicat des del municipi. 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Divendres, 07 Juliol 2017 14:33

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.