Quart de Poblet posarà en marxa un espai de “Coworking” per a joves emprenedors

Dimecres, 13 Setembre 2017 14:10 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 179 vegades

Els i les joves de Quart de Poblet que tinguen una idea innovadora explicaran en breu amb un espai de Coworking municipal, que l'Ajuntament va a posar en marxa, amb l'ajuda de la Unió Europea, en el centre Quart Jove, segons va anunciar ahir Bartolomé Nofuentes, regidor de Projectes Europeus i diputat responsable d'aquest àrea en la Diputació de València, durant l'acte de lliurament de les beques de l'Ajuntament a estudiants universitaris, com a complement a les ajudes del projecte Erasmus. Es tracta d'un espai, a manera de laboratori de startups (empreses emergents), en el qual joves emprenedors i emprenedores disposaran dels recursos necessaris per a poder desenvolupar el seu projecte minimitzant els costos, ja que precisament la barrera econòmica és una de les més difícils de salvar per als qui inicien el seu camí professional. 

Nofuentes va destacar que el concepte de coworking va més enllà de compartir un espai, ja que promou precisament que els beneficiaris i beneficiàries d'aquest servei intercanvien projectes, coneixements, iniciatives i, en definitiva, estiguen disposats i disposades a col·laborar per a millorar entre tots i totes les diferents propostes individuals. 

En aquest cas, l'Ajuntament també ha cercat el respatler de la Unió Europea, amb la qual Quart de Poblet ha aconseguit fer realitat projectes singulars que l'acosten a l'objectiu de convertir-se en una smart city o ciutat intel·ligent. El més ambiciós, sens dubte, l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible del municipi, que suposa una inversió de quasi 10 milions d'euros, cofinançats al 50% pels Fons FEDER a través del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, i per l'Ajuntament. 

El diputat i edil va enumerar també totes les possibilitats que brinda la Diputació de València, a través del programa de Gestió i Tornada del Talent, que ell dirigeix, i que s'articula en tres línies de treball: la Dipu et beca, destinada a joves estudiants universitaris i de cicles formatius; les Beques postgrau, per a llicenciats i llicenciades; i la Dipu et Eurobeca, que permet a titulats/as realitzar pràctiques a Europa.

L'acte d'ahir va servir no solament per a lliurar les 11 beques concedides en aquesta convocatòria, sinó també per a reunir a xics i xiques beneficiats amb aquestes ajudes en els últims tres anys amb l'objectiu que es convertisquen en assessors i assessores d'uns altres que opten per realitzar pràctiques, iniciar una experiència laboral, desenvolupar el seu projecte de finalització de carrera, triar iniciatives de voluntariat…, fora d'Espanya. En aquest sentit, Quart Jove vol funcionar amb centre d'informació per a aquests joves i fer d'enllaç entre els qui ja han viscut l'experiència i els qui desitgen iniciar-la, segons expliquen des de la Regidoria de Joventut, Infància i Adolescència, que dirigeix Consuelo Campos, qui ahir va estar també present en l'acte i va avançar aquesta iniciativa pionera.

La proposta va tenir un excel·lent acolliment entre els xics i xiques convocats, que van acceptar formar part d'aqueix grup de col·laboradors i col·laboradores i ajudar amb les seues vivències a altres persones.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 13 Setembre 2017 14:13

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.