L'Ajuntament de Quart de Poblet aposta per la tecnologia en el seu disseny de la Ruta Escolar Segura

Dimecres, 04 Octubre 2017 12:04 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 134 vegades

L'Ajuntament de Quart de Poblet, des de la Regidoria de Mobilitat que dirigeix el regidor Bartolomé Nofuentes, ha iniciat les actuacions per a condicionar la Ruta Escolar Segura, apostant sempre per les noves tecnologies. 

Així, s'ha procedit ja a la instal·lació de senyals de nivell reflexiu tres en totes les zones escolars del municipi. Es tracta d'una senyalització vertical de fons groc, més cridanera cognitivament, amb la qual es pretén advertir de manera més contundent als conductors i conductores que han d'extremar la precaució i moderar la velocitat. Nofuentes ha explicat que “amb aquestes mesures, volem que Quart de Poblet es consolide com a una smartcity, més sostenible i més segura, especialment per a la nostra infància”.

Estem davant una actuació més emmarcada dins del projecte de la Ruta Escolar Segura, inclòs en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), amb la qual el Consistori pretén modernitzar el municipi i reduir el risc per a xiquets i xiquets en els seus trajectes a l'escola. 

Com destaca el tècnic de Mobilitat, Daniel Gran, es tracta d'una primera actuació, a la qual “pròximamente s'afegiran unes altres, com la instal·lació de semàfors i il·luminació intel·ligents i senyals de pas de vianants de leds”.

Aquests nous sistemes es col·locaran en zones escolars on existeix una major afluència de trànsit amb la finalitat de millorar la senyalització i la visibilitat.

D'una banda, quan el semàfor intel·ligent done pas al vianant amb el símbol de vianant verd, els senyals informatius de tipus leds, col·locats abans per a advertir del pas de zebra, s'encendran.

I, per un altre, la il·luminació intel·ligent detectarà tant la baixada d'intensitat de la llum, com la presència de vianants que creuaran, per la qual cosa els fanals s'il·luminaran tan sols quan els i les vianants vagen a utilitzar el pas de zebra i no hi haja llum solar.

Finalment, una altra de les actuacions que es van a dur a terme pròximament és la col·locació de bolardos mòbils, regulats amb un control remot, en el carrer Mare de Déu del Pilar i en Betania. Es tracta d'una mesura per a impedir el pas de vehicles no autoritzats en la franja horària en la qual els i les escolars es desplacen. 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.