Les 'Amas de Casa y Consumidores Tyrius' de Quart de Poblet converteixen a 42 escolars en “xefs”

Dimecres, 08 Novembre 2017 14:29 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 30 vegades

L'èxit de l'Aula-Taller “Chef-cole: cocinando tu futuro”, que l'associació de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius de Quart de Poblet va iniciar l'any passat va ser tal que acaben de repetir experiència. L'entitat, presidida per María José Vallejo, amb la col·laboració de la Regidoria de Consum, que dirigeix Amparo Torner, ha convertit en “xefs per un dia” en aquesta ocasió a 42 alumnes i alumnes de 6º d'Educació Primària dels col·legis Sagrat Cor i Villar Palasí.

Els xiquets i xiquetes s'han acostat a la tasca dels vertaders professionals de la cuina, vivint en directe i ben assessorats tots els passos que han de seguir-se, des de les normes d'higiene fins a la compra dels productes més adequats per a l'objectiu que es persegueix i, per descomptat, l'elaboració dels plats. Per a açò ha sigut imprescindible col·laboració de Rosana Chaparro, restauradora del Restaurant Arrocería Casa Chaparro.

María José Vallejo, també vocal de Consum, va idear el taller veient l'acolliment dels programes de cuina per a xiquets i xiquetes. Tyrius porta molts anys impartint tallers en els centres educatius del municipi, en col·laboració amb l'Ajuntament, en els quals els i les escolars reben formació sobre la piràmide alimentària i consum responsable, però est era un projecte més innovador i atractiu per als i les escolars. María José es va sentir recolzada en la seua idea en tot moment per la junta directiva de Tyrius Quart de Poblet, i per l'Ajuntament. En aquests dos dies, no ha faltat la presència de la regidora Empare Torner, que ha seguit d'a prop el desenvolupament de l'activitat.

La segona edició de “Xef-cole” va començar ahir. Els i les participants, distribuïts en 5 equips (roig, blau, verd, blanc i negre), van rebre una sessió informativa i formativa sobre la piràmide alimentària, hàbits adequats per a una alimentació sana, etiquetatge, normes de la CE en alimentació, marques blanques, etcètera, es van desplaçar acompanyats per monitoras de l'associació a un supermercat on van adquirir els productes que marcava la llista de la compra elaborada de cara a ficar-se en fogons l'endemà. Van haver de plantejar-se un munt de qüestions relacionades amb comprar de forma responsable, cercant les millors opcions en funció de qualitat-preu i dels paràmetres que els van explicar des de Tyrius.

Aquest matí, els cinc equips s'han penjat els seus capells i els seus davantals i, guiats per Rosana Chaparro i per la representant de Tyrius assignada a cada grup, han elaborat diversos plats salats: amanida de pasta, hamburgueses de vedella i magre, bocades de peix fregits (han preparat la massa), pizza i broquetes de fruita banyada en xocolata.

En Mestresses de casa Tyrius han cuidat tots els detalls, els han insistit molt en la higiene, fent que es llavaren les mans en diverses ocasions, han propiciat que tots i totes participaren i han triat el menú amb un criteri didàctic, introduint plats com l'amanida i el peix que tenen mala premsa entre els xicotets i les xicotetes de la casa, però que avui, en participar en la seua elaboració, han degustat amb altres ulls.

En aquest taller no hi ha hagut concurs, sinó que s'ha reconegut l'esforç de tots i totes, i per a gaudir del resultat final han comptat amb uns comensals de luxe: els pares i mares dels participants, que els han aprovat amb nota.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 08 Novembre 2017 14:32

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.