Quart de Poblet inicia la Setmana Fallera amb la “Crida” des del balcó de l'Ajuntament

Dilluns, 04 Març 2019 15:35 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 67 vegades

Quart de Poblet respira ja ambient faller. Després d'un any d'esforç i il·lusió, tot està llest per a donar inici a les falles 2019, que s'obriran oficialment amb el tradicional acte de la Crida el diumenge 3 de març, a les 19 hores, des del balcó de l'Ajuntament. La concentració de les comissions està prevista a les 18.30 hores en l'avinguda San Onofre, des d'on eixiran en cercavila les falleres i fallers. Quan finalitze l'acte, després que les falleres majors, falleres majors infantils i la alcadesa, Carmen Martínez, conviden a participar en la festa, es dispararà una xicoteta mascletà al carrer Paret de Piles.

 

Una dels senyals d'identitat de Quart de Poblet és la participació ciutadana tant individual com col·lectiva i, per això, encara que el municipi pertany a Junta Central Fallera, les activitats més institucionals i massives s'organitzen a través del treball conjunt de l'Ajuntament i de la Comissió Organitzadora de les Falles, entitat que representa a totes les comissions. 

 

Després de la Crida, el següent acte conjunt programat és la Cavalcada Fallera, el dissabte 9 de març a les 17.45 hores. La desfilada eixirà des del carrer Xiquet de Quart i realitzarà el següent recorregut: avinguda Ramon i Cajal, carrer Pizarro, carrer Paret de Piles, plaça del País Valencià, carrer Joanot Martorell i, finalment, avinguda San Onofre.

 

L'Ajuntament realitza tradicionalment un acte de reconeixement a les set comissions falleres del municipi: falla carrer Alacant, falla Marquès de Solferit, falla Tribunal de les Aigües, falla Pius XII-Jaume Roig, falla L’Alcota-Sagunt, falla Poeta Llorente i falla Llum Casanova-Pare Espasa. El 16 de març, a les 12.15 hores, totes les comissions del municipi desfilaran per la plaça de l'Ajuntament, on l'alcaldessa, Carmen Martínez, acompanyada per representants de la corporació municipal, imposarà a falleres majors i presidents la insígnia de l'Ajuntament. Així mateix, rebran el “palet” com a premi al seu esforç i des de la Comissió Organitzadora es faran públics els guardons rebuts per les falles del municipi en les diferents categories. 

 

L'acte se celebrarà davant de l'Ajuntament, encara que els participants estan convocats a les 11.30 hores al parc Sant Onofre, des d'on eixiran, desfilant pels carrers Joanot Martorell, Torreta i Mare de Deú del Pilar, fins a arribar al consistori. 

 

Finalment, les falleres i fallers quarteros ofrenaran flors a la Verge dels Desemparats el 19 de març a les 12 hores al parc Sant Onofre, en l'acte més emotiu de la Setmana Fallera. La cercavila partirà del carrer Xiquet de Quart i seguirà el recorregut habitual: carrers Pizarro, Paret de Piles, Joanot Martorell i avinguda San Onofre, on les set comissions depositaran els seus rams davant la imatge de la Maredeueta. La Comissió Organitzadora de les Falles ha convidat a participar en l'ofrena a diferents entitats ciutadanes del municipi. 

 

A més dels actes més institucionals, cada comissió fallera té el seu propi programa d'activitats, que inclouen les imprescindibles mascletàs, “despertaes, castells de focs artificials i cercaviles, al costat de disc-mòbils, orquestres, ral·li humorístic, espectacles, màgia, parc infantil i l'últim gran moment: la Cremà, a partir de les 21 hores la infantil i de les 23.59 hores, la dels monuments grans.  

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 04 Març 2019 15:38

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.