Xirivella es posa a disposició de la Generalitat per a acollir les persones migrants de l'Aquarius

Dimecres, 13 Juny 2018 14:00 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 204 vegades

L'Ajuntament de Xirivella s’ha posat a disposició de la Generalitat i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a ajudar en l’acollida de les persones migrants del vaixell Aquarius. Així ho ha comunicat l’alcalde, Ricard Barberà, a les institucions esmentades i a diverses ONG municipals. 

L’ajuda del consistori consistiria en la cessió d'espais municipals per a l’acollida i destinar recursos de la Regidoria de Benestar Social. També s'ha començat a coordinar les famílies i entitats disposades a acollidor estes persones. De fet, l'Ajuntament ha habilitat un correu electrònic per a aquelles persones o organitzacions que vulguen col·laborar de manera voluntària. 

Els treballs de coordinació d'esta acció els du a terme l'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà. «Necessitem una visió solidària i compromesa del món. Els que hui fugen de la guerra i la misèria podríem ser nosaltres mateixos. De fet ja ho vam ser en dècades anteriors quan alguns dels nostres fugien de la guerra civil i després de la dictadura franquista a França o altres llocs del món», ha explicat l'alcalde. 

Xirivella es va sumar a la xarxa de ciutats d'acollida el setembre de 2015, en aquell cas davant la tragèdia humanitària que, encara hui, patixen milers de persones de Síria i d'altres països fronterers amb Europa. 

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.