La Regidoria de Seguretat Ciutadana de Xirivella està amb les víctimes de violència masclista

Dimarts, 20 Novembre 2018 10:19 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 197 vegades

Respecte al comunicat emés pel SPPLB sobre els recursos utilitzats en la vigilància d'un cas de violència de gènere a Xirivella, desmentim rotundament que s'ha posat en risc a la víctima per falta de recursos. Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Xirivella, que dirigeix Josep Manel Moret, vol comunicar el següent:

En el cas en qüestió es realitzaren diferents reforços en distints torns.

Es va donar l'ordre d'atendre el cas amb tots els recursos que feren falta.

El cap de policia és qui decideix el nombre d'agents de vigilància en funció de la informació que afecta cada cas, atent també a l'objectiu d'evitar la doble victimització per excés de seguretat.

No tenim constància que s'haja posat en eixa vigilància un policia interí.

La plantilla de policies de Xirivella està coberta en més del 90% i en camí de cobrir-se en la seua totalitat. Per tant, si el cap haguera decidit destinar més agents per al cas, s’haurien pogut destinar sense problema.

En este sentit tenim l'objectiu des del principi de legislatura de cobrir el 100% de les places.

Per altra part, esta setmana no hi ha hagut cap víctima de violència de gènere, l'última va ocórrer el mes passat (estem parlant de víctimes que hagen necessitat vigilància 24 hores).

En estos moments s'estan avaluant les possibles responsabilitats legals dels membres de la SPPLB, per diferents motius:

1) Per generar alarma social injustificada amb els mitjans de comunicació.

2) Per traslladar informació sensible per a la seguretat de la població, incomplint el deure i obligació de sigil de tots i cadascun dels agents de policia.

En paraules de Josep Manel Moret: «S'ha d'evitar incrementar el risc de les persones que han patit violència de gènere i per tant, que tant els mitjans de comunicació com el personal funcionari de seguretat contribuïsquen a l'increment de l'alarma social injustificada. Des de la regidoria tornem a posar-nos a disposició dels mitjans de comunicació perquè puguen contrastar qualsevol informació que els arribe, especialment de casos tan delicats com els referits a la violència masclista».

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.