Alaquàs adapta les parades d'autobús per a persones invidents

Divendres, 17 Febrer 2017 13:21 Escrit per  Publicat en Alaquàs Vist 316 vegades

L’Ajuntament d’Alaquàs instal·la un nou paviment de seguretat que facilite l’accés de les persones amb discapacitat visual a les parades i incorpora un nou servei en llenguatge braille

L’Ajuntament d’Alaquàs està treballant en l’adaptació de les parades d’autobús per a persones invidents amb la incorporació de nous elements de seguretat i avís. L’objectiu d’esta iniciativa és augmentar la seguretat de les persones amb discapacitat i facilitar-los el seu accés, al temps que millorar la seua qualitat de vida.

L’acció consisteix per una banda en la incorporació d’un paviment de botons de color roig que delimita la zona d’espera de les marquesinas d’autobús. Per les seues característiques, este paviment facilita a les persones invidents el reconeixement de  la zona, evitant riscs, principalment per ubicar-se al costat de la mateixa calçada.

D’altra banda, l’Ajuntament té previst incorporar també en les parades indicadors en llenguatge braille, de manera que estes persones estiguen informades dels horaris dels autobusos i del seu recorregut.

Totes estes accions formen part d’un pla molt més ampli dut a terme per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fer d’Alaquàs una ciutat accessible i còmoda per a tots els veïns i veïnes en la que no existeixquen cap tipus de barreres arquitectòniques.

La intervenció forma part dels compromisos contemplats en el Plec de condicions que regula la contractació de la cessió i instal·lació de mobiliari urbà i l’explotació dels espais reservats a publicitat.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.