La juventut d’Aldaia reflexiona sobre gènere i desigualtat en el Fòrum Jove per l’igualtat

Dijous, 18 Mai 2017 13:18 Escrit per  Publicat en Aldaia Vist 654 vegades

Dissabte s’ha celebrat el Fòrum Jove d’Aldaia, una proposta de la Fundació Horta Sud i l’Ajuntament d’Aldaia per a conscienciar l’alumnat dels instituts sobre temes d’igualtat i gènere. Aquesta és l’última de les quatre sessions de treball que s’han realitzat amb l’alumnat dels instituts locals.

Aquest Fòrum Jove forma part d’un procés d’educació en la participació i igualtat en el seu municipi i el seu entorn. A més, a partir de les dades reials tretes dels diferents debats, proposen solucions i assumeixen la responsabilitat per a posar-les en marxa.

Com perceben els i les joves els comentaris sexistes a través de les xarxes socials? Quina és la seua percepció de les desigualtats? Saben què poden fer per a tractar d’eliminar-les? 

Aquestes qüestions s’han treballat en el Fòrum Jove d'Aldaia, una proposta de la Fundació Horta Sud i l’Ajuntament d’Aldaia que surt a partir de les idees replegades en el Fòrum de Dones del 2016, una de les activitats de la implantació del Pla d’Igualtat de l’Ajuntament. 

En aquest fòrum alguns dels temes tractats han sigut la desigualtat en el repartiment de les tasques domèstiques, els rols de gènere, la desigualtat en l’esport, els controls que es realitzen sobre les parelles, la desigualtat laboral vinculada al gènere, la llibertat dels membres de la parella per a eixir i fer activitats de manera individual i la comunicació, xarxes socials i ús del llenguatge.

A partir del debat plantejat sobre aquestos temes els i les joves participants han fet propostes que poden posar-se en marxa a nivell individual, d’altres que poden començar en el centre educatiu i també les iniciatives que poden desenvolupar-se  en l’àmbit municipal, des d’institucions com els Ajuntaments.

L’objectiu principal de les diferents sessions ha sigut sensibilitzar i conscienciar els participants sobre la importància de la seua participació per a aconseguir un municipi més igualitari i just, mentre s’han arreplegat les propostes sobre accions per a incloure al Pla d’Igualtat a Aldaia

Aquesta iniciativa continuarà amb la creació d’un grup estable de treball en temes d’igualtat amb joves del municipi.

Informa Nou Horta. Aldaia

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.