El Síndic de Greuges dóna la raó a Compromís per Mislata

Dijous, 18 Mai 2017 18:29 Escrit per  Compromís per Mislata Publicat en Mislata Vist 190 vegades
Javier Gil Javier Gil

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana suggereix al govern municipal del PSOE de l’Ajuntament de Mislata que estudie amb l’oposició la modificació del seu reglament en allò referit al torn de paraules “a fi que aquests límits no comporten una vulneració dels drets fonamentals a l’exercici del càrrec públic i de participació en els assumptes públics”.

Aquesta resolució del Síndic de Greuges és el fruit de la queixa interposada per Compromís per Mislata al més de novembre en la qual es manifestava que la limitació temporal i de nombre en el torn de precs i preguntes feia complicada la tasca de control al govern per part de l’oposició.

El regidor i portaveu de Compromís per Mislata, Javier Gil, es mostra satisfet per la resolució i espera que, en termini d’un mes, l’Ajuntament de Mislata accepte la suggerència del Síndic de Greuges. “En una setmana ja són dos els organismes dependents de la Generalitat Valenciana que indiquen que Bielsa no fa bé les coses. Tot el món de fantasia i color que ens vol vendre l’alcalde i el seu equip de govern no són més que fum quan s’investiga per part d’organismes objectius”

A la resolució, el Síndic de Greuges també indica que el fet d’ajornar tantes vegades el torn de precs i preguntes al plenari municipal, que se celebra mensualment a Mislata, “limita l’exercici d’una de les funcions essencials dels regidors, i resulta limitat igualment el seu dret de participació”. Per a evitar aquestes situacions d’opacitat, el Síndic proposa la continuïtat del ple o la celebració d’un ple extraordinari per a acabar de recollir les impressions de totes i tots. 

 

Informa Nou Horta. Mislata

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.