Aprovats els pressupostos de Xirivella amb un increment del 4,45%

Divendres, 19 Mai 2017 13:56 Escrit per  Publicat en Xirivella Vist 194 vegades

El ple de l'Ajuntament de Xirivella ha aprovat el pressupost per a l'any 2017 que ascendix a 18.036.000 euros, cosa que suposa un augment del 4,45% respecte als comptes municipals de l'any passat. 

Per a l'alcalde Michel Montaner, «estos pressupostos demostren el nostre pacte amb els ciutadans i ciutadanes de Xirivella, prioritza un model de ciutat sostenible i situa les persones en la primera línia de l'acció municipal. Des del govern estem treballant per una Xirivella educadora, solidària, cultural, verda i ecològica. En definitiva, treballem per la felicitat de les persones». 

Pel que fa a l'educació, els pressupostos contemplen 15.200 euros per a la nova aula de 2 anys que albergarà el CEIP Vicent Tosca del barri de la Llum, que se suma a la ja existent en el CEIP Rei En Jaume. A més, es mantindrà el bo llibre en tots els nivells educatius des dels 3 anys fins al Batxillerat o Cicles Formatius, amb una aportació de 115.500 euros. 

En cultura, s'incrementa un 28,5% la partida de la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses i arriba als 45.000 euros. A més, la campanya Anem al Teatre continua sent gratuïta per als escolars del municipi. 

En Benestar Social, les partides pugen un 12% i s'arriba a 1.186.000 euros. Este augment és conseqüència de l'increment de la subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que s'ha destinat a contractar professionals de Serveis Socials per a millorar l'atenció i agilitzar els tràmits, com ara la valoració del nivell de dependència. 

També gràcies a una subvenció de la Generalitat s'ha pogut contractar una tècnica d'Igualtat que ajudarà a implantar el Pla d'Igualtat municipal. 

El pressupost contempla el manteniment de les beques de mobilitat jove, amb un increment del 20,7% fins arribar als 35.000 euros això ha permés atendre totes les sol·licituds de targetes per a usar el metro i el bus. 

Respecte al desenvolupament local, es destina una partida de 17.000 euros per a crear una oficina de projectes europeus que permetrà comptar amb noves fonts de finançament.

L'Ajuntament torna a aportar 40.000 euros al Pla d'Ocupació que, juntament amb programes del Servef, permetrà contractar més de 30 persones. A més, en l'aspecte de relacions laborals s'intentarà cobrir el major nombre de llocs de treball garantint els serveis i contribuint no només a la promoció del personal funcionari, sinó també fomentant la contractació de personal extern. Destaca també la introducció d'un nou sistema de productivitats que busca millorar l'eficiència.

El pressupost també contempla una partida de 22.000 euros destinada al Pacte de les Alcaldies, un projecte que permetrà reduir les emissions de gasos contaminants al mateix temps que s'estalviarà energia. Enguany es farà un informe per a diagnosticar la situació actual de la localitat i establir els objectius. 

Enguany s'invertiran 13.000 euros per a actualitzar el Pla de Mobilitat Urbana que està previst que s'aprove en esta legislatura i 10.000 euros més per a reprendre el projecte Ciutat 30 per a continuar dissenyant una ciutat que prioritze els vianants. 

Junt a estes inversions apareixen també com a més importants l'adequació de dependències municipals (15.000 euros), millores en la xarxa de sanejament (20.000 euros), renovació del clavegueram del CEIP Rei en Jaume (27.000 euros), substitució dels depòstis d'aigua dels camps de futbol del barri de la Llum i del Ramon Sáez (28.200 euros), renovació d'equips informàtics (20.000 euros) i diverses inversions en infraestructures i edificis públics (40.000 euros).

Es tracta del segon pressupost elaborat per l'Equip de Govern format per PSPV-PSOE, Compromís i Sí Se Puede. 

Segons el regidor d'Hisenda, Rubén Langa, «els comptes municipals demostren que el govern municipal està treballant amb rigor i responsabilitat. El pressupost de 2017 complix amb l'objectiu d'estabilitat i la regla de gasto i, a més, ens atorga una capacitat de finançament positiva de 2.088.300 euros».

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.