Albal aconsegueix un superàvit de prop de dos milions d'euros

Dimarts, 13 Març 2018 14:30 Escrit per  Publicat en Albal-VAL Vist 124 vegades
Concejala de Hacienda y Teniente Alcalde Mª José Hernández Concejala de Hacienda y Teniente Alcalde Mª José Hernández

Amb una mica més d'1,9 milions d'euros de superàvit ha tancat l'any 2017 l'Ajuntament d'Albal. Aquesta nova dada se sumisca als bons resultats econòmics dels últims mesos, on entre altres xifres positives ha presentat el pressupost municipal amb la cancel·lació total del deute.

Aquesta bona situació financera s'atribueix des dels serveis econòmics de l'ajuntament a la bona gestió realitzada en els últims anys, on s'ha prioritzat en la contenció de la despesa, s'ha fet una utilització eficient dels superàvits anteriors, s'ha anat amortitzant deute cada any i s'ha realitzat inversions financerament sostenibles (que no computen com a despesa segons la llei d'estabilitat pressupostària).

Per a la regidora d'Hisenda, María José Hernández Vila, aquest bon moment econòmic de l'ajuntament “és producte de l'esforç de molta gent, inclosos tant tècnics municipals com els veïns i veïnes que compleixen amb les seues obligacions tributàries”. Per a Hernández una de les claus ha sigut “no malgastar ni un euro, perquè en lloc d'endeutar més el consistori s'ha prioritzat eliminar el deute, avançar el pagament a proveïdors i congelar els impostos i taxes municipals”.

 

Sostre de despesa

Altres dels factors que ha permès tancar l'any amb aquest superàvit ha sigut el compliment de l'anomenat sostre de despesa, que significa no incrementar la despesa pública per sobre del marcat pel govern d'Espanya (que per a 2017 era un 2,10% respecte a l'any anterior).

 

Romanent de tresoreria

Amb el tancament de l'exercici de 2017 el romanent de tresoreria se situa en l'actualitat en uns 6,1 milions d'euros. Aquesta quantitat és la resultant dels diners municipals dipositats en entitats bancàries, més les quantitats pendents de cobrament menys les obligacions pendents de pagament.

La regidora i tinent alcalde María José Hernández ha volgut subratllar que aquesta bona situació econòmica “ha de repercutir de manera immediata a millorar el poble i els seus serveis municipals”, ja que malgrat les traves del ministre Montoro des de 2011 perquè els ajuntaments no puguen invertir el seu superàvit en allò que consideraren necessari en els seus municipis, açò va a canviar de manera immediata, la qual cosa permetrà “realitzar moltes inversions i atendre a les necessitats d'Albal i dels seus veïns i les seues veïnes”.

 

Informa Nou Horta. Albal

Modificat el Dimarts, 13 Març 2018 14:32

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.