Albal obri una consulta en la web perquè els veïns participen a millorar el Pla de Mobilitat del municipi

Dimarts, 25 Setembre 2018 11:19 Escrit per  Publicat en Albal-VAL Vist 83 vegades

L'Ajuntament d'Albal ha presentat el seu Pla de Mobilitat. D'aquesta manera l'Ajuntament continua apostant per millorar les infraestructures del municipi, Albal en menys de 14 anys ha multiplicat per deu les zones verdes del poble, la qual cosa converteix al municipi en un lloc més sostenible i de major qualitat de vida. Ara, el pla de mobilitat és un de nou pas per a seguir millorant. 

L'estudi es compon de cinc fases en total. Quatre d'elles es troben a la seua disposició per a consulta i la cinquena, corresponent a la participació ciutadana, es completarà quan s'acabe el termini previst per a ella. L'Ajuntament vol ressaltar la importància de la participació ciutadana, és fonamental conèixer l'opinió dels i les albalenses, per açò s'ha creat una enquesta online, on els habitants del municipi podran donar la seua opinió, i realitzar suggeriments o millores per a ajudar a millorar Albal. Per a poder participar es pot accedir a través de la pàgina web de l'Ajuntament d'Albal. Es podrà participar en aquesta enquesta fins al dia 5 d'octubre.

En paraules de l'alcalde d'Albal, Ramón Marí: “El pla ho han elaborat tècnics especialistes en la matèria, però sou vosaltres els qui millor coneixeu el poble i les seues necessitats els qui heu de donar la vostra opinió i aportar propostes constructives. Volem que siga el pla de tots i totes i que ajude a millorar la qualitat de vida del nostre poble”.

La principal aposta en mobilitat, serà la futura estació de tren de rodalies, una proposta en la qual Ramón Marí, Alcalde d'Albal, porta molts anys batallant per a fer-la realitat, i que per fi va si pot ser, el qual en la presentació del Pla de Mobilitat va dir “Era de justícia que Albal tinguera aquesta estació per a poder avançant en la senda de la modernitat, i ja hem donat els passos definitius per a fer realitat aquesta reivindicació. Va ser aquest un dels meus compromisos més importants quan em presente a la reelecció d'alcalde. S'han dedicat moltes hores de treball i de negociacions amb el Govern d'Espanya per a poder-la fer realitat al més prompte possible”

Actualment, la futura estació de tren de Cercanias d'Albal està en fase d'expropiació de terrenys i compta amb el compromís del Govern d'Espanya per a la seua construcció. A més, serà l'estació que compte amb més zones d'aparcaments de vehicles de la província, la qual cosa facilitarà la mobilitat dels veïns i veïnes d'Albal.

Entre altres propostes inclou l'ampliació de carrils bicis, la peatonalització del centre històric el qual ja està en marxa, la creació de més zones d'aparcaments en solars o el disposar de voreres més amples en els carrers, o l'ampliació de l'actual xarxa de carrils bicis que connectarà el carril comarcal al costat de l'AVE amb la futura estació i el parc natural de l’Albufera. Unes altres de les actuacions sobre les quals ja s'està treballant és la creació de rutes segures per als escolars que arriben cada dia als sis col·legis i instituts del municipi.

 

Informa Nou Horta. Albal

Modificat el Dimarts, 25 Setembre 2018 11:21

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.