La Generalitat es compromet a finançar part de l'estació d'Albal

Dimecres, 06 Febrer 2019 11:36 Escrit per  Publicat en Albal-VAL Vist 68 vegades

El passat ple ordinari d'Albal va aprovar el conveni que es rubricarà amb ADIF per a dur a terme la construcció de l'estació de tren en el municipi. Uns dies abans el propi ministre de Foment, José Luis Àbalos, havia anunciat a València la licitació de les obres per a aquest 2019, per un valor de 6,6 milions d'euros. 

 

Per a dur a terme aquest important projecte, l'Ajuntament que presideix Ramón Marí ha de facilitar els terrenys per a la construcció i cofinança l'estació en un 43%, fent-se càrrec de la construcció de l'edifici de passatgers i dels serveis associats de l'estació. A més, es compromet al pagament derivat de les expropiacions. Per part seua, Foment assumeix el 57% restant del cost per a la construcció de la part ferroviària (plataforma, via, electrificació, instal·lació i andanes). L'estació comptarà amb un aparcament amb capacitat per a 600 vehicles, que la convertirà en una gran estació intermodal de l'Horta Sud.

 

Per aquest motiu, el primer edil d'Albal s'ha posat en contacte amb altres Administracions per a demanar la seua col·laboració en un projecte que, segons afirma, “suposarà un avanç social, econòmic i demogràfic molt important per al nostre municipi”. Així, aquest mateix matí ha aconseguit el compromís de la Generalitat qui anuncia la col·laboració, en el finançament de l'estació de rodalies de la localitat. Ramón Marí ha mantingut una reunió amb la consellera, d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, qui ha mostrat la predisposició del seu Departament de donar-ho suport. Salvador ha afirmat que “aquesta actuació s'ajusta als objectius de mobilitat sostenible de la Generalitat”. D'aquesta manera, el compromís del Consell és “finançar amb uns 800.000 euros l'execució de l'estació de Rodalies d'aquest municipi”. És a dir, un 30% de la part que li correspon pagar a Albal, ja que, la resta ho finança Adif.

 

La consellera assegura que entre els seus objectius es troba, “facilitar la mobilitat sostenible en el transport públic per ferrocarril, tenint en compte que aquesta actuació s'ajusta als objectius del Pla de Mobilitat Metropolità de València que actualment estem redactant en la conselleria”.

 

Ramón Marí ha manifestat que avui és un dia d'enhorabona i d'alegria per a tots els albalenses i anuncia que no serà l'única porta que toque l'administració local per a aconseguir, “que l'estació coste el menys possible al municipi”. L'alcalde explica que ja ha demanat una reunió amb Diputació per a aconseguir també la seua col·laboració. Al temps, lamenta que l'oposició, en bloc, no recolzara en el passat ple l'aprovació del conveni amb ADIF. El PP, Avant i Ciutadans votaren en contra i Som Albal es va abstindre.  

 

 

Informa Nou Horta. Albal

Modificat el Dimecres, 06 Febrer 2019 11:38

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.