Alfafar celebra el Plenari Lúdic

Dijous, 27 Juliol 2017 14:39 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 115 vegades

Una cita molt divertida i diferent on l'alumnat de l’Estiu Lúdic, tant del col·legi Orba i La Fila coneix el funcionament d'un ple podent formar part d'ell. 

Aquesta és una de les activitats més famoses que es duen a terme en l’Estiu Lúdic i la seua finalitat és que els i les menors coneguen la importància que té, tant la presa de decisions per a Alfafar com el funcionament del Ple de la Corporació Municipal com a màxim òrgan de representació política de la ciutadania, així com dels processos d'elecció de l'alcalde o alcaldessa i els regidors i regidores.

Prèviament a la celebració del Ple, tots dos col·legis han seleccionat democràticament, de la mateixa manera que en la realitat, als seus representants. Després d'aquesta selecció, cada regidor o regidora ha redactat les seues propostes, les quals s'han traslladat a l'Ajuntament per a ser incloses en la convocatòria del Ple.

A la seua arribada a l’Ajuntament, els ha rebut l'Alcalde de l'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, qui ha indicat personalment el lloc que havien d'ocupar en la sala de plens els prèviament triats i els ha guiat en la jura de la Constitució Espanyola. Després del jurament, els xicotets regidors i regidores han defensat les seues propostes, sotmeses posteriorment a votació. Els triats com a representants han escoltat i anotat les propostes, entre les quals es troben una major seguretat nocturna, el foment de cures per a la protecció animal amb el pertinent suport a protectores, soterrament de les vies de tren, més flors en el carrer, menys soroll, etc. Després de les propostes ha arribat la ronda de preguntes en la qual ha participat tot l'alumnat present en la sala.

Des de d’Ajuntament d’Alfafar es mantenen vives aquestes activitats perquè els i les més joves del municipi puguen conèixer i entendre d'una manera més didàctica el funcionament del ple municipal.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dijous, 27 Juliol 2017 14:41

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.