L'UPCCA de l’Ajuntament d’Alfafar present en les nits juvenils

Dijous, 07 Setembre 2017 13:43 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 63 vegades

Des de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament d'Alfafar, s'ha desenvolupat durant les festes patronals i populars del municipi el programa Controla't, per a prevenir i reduir els riscos per consum abusiu d'alcohol i altres substàncies.

L'objectiu d'este programa és oferir una informació clara, objectiva i realista sobre l'ús o abús de substàncies, especialment sobre l'alcohol, desmitificant els mites i creences errònies sobre el seu consum. Per açò s'han fomentat conductes saludables, de responsabilitat i sentit comú a l'hora de prendre decisions.

S'ha realitzat en la plaça de l'Ajuntament, on ha estat situada la zona de festa per a promoure entre la població més jove una alta participació. Les persones que han estat al capdavant de la conscienciació han sigut joves prèviament formats.

Les i els joves es van mostrar predisposats a rebre la informació plantejada relacionada amb la reducció de riscos en el consum d'alcohol i altres substàncies, així com la participació en les activitats que es van proposar, com la barra lliure saludable, el circuit d'ulleres de visió borrosa, el joc de la "pilota mareao" o el photocall.

Des de l'UPCCA es van dissenyar cartells preventius en els quals va utilitzar al personatge "Neurona't" que han aconsellat al públic juvenil sobre el consum d'alcohol i els riscos associats amb la mescla d'altres substàncies.

Més de 800 joves han participat de les diferents activitats i accions preventives.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dijous, 07 Setembre 2017 13:44

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.