Alfafar implanta la 'Red Coratge'

Dijous, 30 Novembre 2017 19:07 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 48 vegades

Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, Alfafar, des de la regidoria d'Educació ha dut a terme un acte on s'ha llegit un manifest que constata el compromís del dret a la ciutat educadora com a extensió del dret fonamental de totes les persones a l'educació i com a vehicle per a fer realitat altres drets fonamentals.

A més, en el mateix acte, desenvolupat en l'IES 25 d’Abril, s'ha presentat el projecte en el qual s'està treballant des de l’Ajuntament d’Alfafar, 'Red Coratge'. Un programa amb el qual es treballa de manera transversal des de totes les àrees. L'objectiu és sensibilitzar i formar a la comunitat educativa per a crear i mantenir un clima de convivència positiu en els centres educatius, coordinant les actuacions municipals i unificant-les entorn d'unes metes comunes.

Aquesta xarxa, innovadora i pionera a la Comunitat Valenciana, treballa la justícia social i la igualtat d'oportunitats, desenvolupant l'empatia personal. La finalitat d'aquest programa és desenvolupar la 'Red Coratge' com un sistema d'ajuda entre iguals basat en el mètode KiVa. Per a la formació i la sensibilització s'han creat diferents tallers de coeducació, prevenció, programa d'hàbits saludables, cinema i educació en valors, escola de pares i mares, etc. D'aquesta manera des de les diverses àrees es comprometen a treballar des d'un eix transversal on tots els àmbits de la societat estan implicats en l'educació en valors de la població.

Durant l'acte s'ha prestat especial importància a les i els joves presents, implicant-los en els diferents projectes per a tractar de millorar Alfafar, des de diferents perspectives, i especialment la juvenil. 

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dijous, 30 Novembre 2017 19:10

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.