Alfafar desenvolupa el programa Controla’t per a prevenir i reduir el consum abusiu d'alcohol i altres substàncies

Dimarts, 10 Juliol 2018 10:58 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 159 vegades

L'Ajuntament d'Alfafar, a través de la seua Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), ha desenvolupat durant les festes patronals i populars del Barri Orba el projecte de prevenció i reducció de riscos per consum abusiu d'alcohol i altres substàncies denominat Controla’t.

L'objectiu d'aquest programa és oferir una informació clara, objectiva i realista sobre l'ús / abuse de substàncies i especialment sobre l'alcohol, desmitificar els mites i creences errònies i arribar a adolescents i joves amb missatges realistes, reduir els riscos associats al consum i afavorir conductes saludables, de responsabilitat i sentit comú en les seues decisions.

Controla’t s'ha realitzat en la mateixa plaça Poeta Miguel Hernández ja que es va tractar de la zona de festa juvenil amb l'objecte promoure una major participació de població adolescent i juvenil de la localitat. Les persones que han estat al càrrec de les activitats són joves prèviament formats per la tècnica de la UPCCA, Laura Martínez. Així mateix, Fina Carreño, regidora de Benestar Social, Cultura i Festes, va recolzar el projecte sumant-se al hashtag “JoControle” del projecte.

Quant a les persones destinatàries de la intervenció, va haver-hi una molt alta i favorable participació. El públic al que es va dirigir la intervenció es va mostrar predisposat a rebre la informació plantejada relacionada amb la reducció de riscos en consums d'alcohol i altres substàncies així com participar en les diferents activitats que es van proposar, tals com la barra saludable o el divertit photocall. A més de tot açò, des de la UPCCA es van dissenyar cartells preventius en els quals va utilitzar al personatge “Neurona’t” que aconsellava al públic juvenil dels riscos de l'abús de l'alcohol així com els riscos associats en les mescles amb altres substàncies.

Des de la UPCCA es fa una valoració més que positiva per la participació activa i la implicació en les activitats d'un total de 150 joves en les tres accions preventives. Igualment, l'impacte creat amb aquestes accions es valora en un total de quasi 300 joves.

 

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimarts, 10 Juliol 2018 11:00

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.