L’Ajuntament d’Alfafar restaura l'antic Sindicat Arrosser, seu de la Biblioteca Municipal

Divendres, 10 Agost 2018 13:18 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 116 vegades

Alfafar ha adjudicat el contracte de l'Obra de restauració de la Biblioteca "Antic Sindicat Arrosser" per una quantitat total de 81.053,92€, en una obra l'execució de la qual serà d'un termini màxim de 3 mesos.

Aquesta actuació se centra fonamentalment a donar accessibilitat a l'edifici i a restaurar part del mateix perquè els veïns i veïnes puguen gaudir de les instal·lacions. L'obra comporta l'adaptació i millora de l'accessibilitat de les condícies i de la porta principal, així com la restauració de les fusteries interiors i exteriors (portes i finestres sobretot), de la façana, de l'interior de la sala principal i de la resta d'estades de la biblioteca. 

Així conclouria la tercera fase de la remodelació de la Biblioteca Municipal, en un pla integral d'adequació i restauració, que en la primera fase va tenir com a actuacions principals l'arranjament de la teulada, coberta i reparació i sanejament de tota la cúpula i coberta de la Biblioteca Municipal, i en la segona fase es va realitzar l'arranjament, lluïment i recuperació del sòl de la sala principal, que data dels anys 80, i que es va restaurar per a evitar una major deterioració del mateix i per a retornar-ho al seu estat original. 

L'edifici, anteriorment seu del Sindicat Arrocero de la Federació d'Agricultors de l'Arròs a Espanya, va ser adquirit en 1989 per l'Ajuntament d'Alfafar i des de llavors s'ha convertit en la Seu Central de la Biblioteca Pública Municipal. Es troba situat en la confluència dels carrers Sant Cayetano, Ortega i Gasset i la Placeta del Forn i es tracta d'un ben immoble declarat BIC (Bé d'Interès Cultural) pel seu gran valor històric-artístic, per la Conselleria de Cultura. 

Amb aquesta obra, l’Ajuntament d’Alfafar continua amb la seua tasca de manteniment, restauració i recuperació de tot el patrimoni cultural i històric del municipi d'Alfafar, amb accions com aquesta i unes altres com la recuperació de l’Alqueria del Pi, Bé de Rellevància Local, o la creació del Catàleg de Proteccions local.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Divendres, 10 Agost 2018 13:21

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.