Alfafar advoca per la coresponsabilitat en l'ordenança de mascotes

Divendres, 05 Octubre 2018 12:32 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 132 vegades

 

L’Ajuntament d’Alfafar ha iniciat el procés de modificació de la seua ordenança reguladora de tinença d'animals, amb l'objectiu d'implantar nous sistemes de control dels mateixos, millorar el benestar animal i la convivència d'animals i persones en la via pública i els domicilis particulars. 

Amb aquest procés, Alfafar modificarà alguns assumptes perquè evitar la brutícia que alguns propietaris produeixen en traure a passejar als seus animals de companyia. La mesura principal, entre unes altres, serà l'obligatorietat de portar tant material per a arreplegar els excrements, com una botella o pulverizador d'aigua amb vinagre o detergent per a netejar els orines de la via pública i les façanes particulars.

La intenció d'aquesta mesura és evitar que taquen i deterioren tant les façanes dels habitatges com el mobiliari urbà i les males olors que desprenen. Aquesta modificació contempla sancions de 200 a 601.01 euros a aquells que no netegen els excrements de les seues mascotes, a més d'una sanció de 50 euros (150 si és reincident), quan les forquetes d'animals no porten dispositius per a la neteja. 

Per al regidor de sanitat, Eduardo Grau, aquestes mesures cerquen millorar sobretot la convivència d'animals i persones en la via pública i zones comunes: “Ens arriben suggeriments sobre el tema dels orines. Amb els excrements vam fer una campanya fa any i mitjà i va millorar, però el problema s'ha centralitzat ara en açò. Aspirem al fet que el civisme dels propietaris i propietàries de mascotes juntament amb els treballs de neteja de l'ajuntament mantinguen el nostre municipi net i en bon estat, oferint un lloc amable i respectuós per als vianants”.

L'ordenança ha sigut presentada en la Comissió de Sanitat a tots els grups polítics, i comença el termini d'exposició pública del 5 al 19 d'octubre. Posteriorment s'estudiaran les al·legacions per a tornar a passar ja la modificació definitiva per una altra Comissió i aprovar-la definitivament en el Ple Municipal.

Eduardo Grau ha afegit també la millora d'aspectes com el transport d'animals, o la permanència d'aquests en balconades o terrasses, per a assegurar així el benestar animal i evitar efectes perjudicials per a la salut dels mateixos: “Aquesta modificació ha sigut efectuada amb un treball conjunt, tenint en compte les aportacions polítiques, ciutadanes, i dels funcionaris tant de l'àrea de sanitat com de la policia local”.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Divendres, 05 Octubre 2018 12:38

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.