Nou conveni amb la Comunitat de Regants per al manteniment de l'entorn rural d'Alfafar

Dilluns, 05 Novembre 2018 12:17 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 92 vegades

L’Ajuntament d’Alfafar i la Comunitat de Regants del Canal de Reg del Riu Túria han signat un conveni de col·laboració per a coordinar les tasques de desbrossament, adequació i manteniment dels camins rurals d'Alfafar, camins pels quals transcorre la xarxa de séquies pertanyent a la Comunitat de Regants. 

Amb aquest acord, la Comunitat de Regants, que s'encarrega del manteniment i desbrossament de les cotes, caixers, motas i talussos de les séquies quan els camps per al cultiu d'arròs no estan inundats, realitzarà també les tasques d'adequació, neteja i rehabilitació dels més de 20.000 metres que ocupen els camins rurals del terme municipal d'Alfafar. 

Com estableix el conveni de col·laboració signat, els treballs a realitzar per la Comunitat de Regants es duran a terme en un mínim de tres actuacions anuals i consistiran en el pas d'una desbrozadora de fulles acoblada en un tractor agrícola per a deixar els marges dels dotze camins lliures i nets de pedres, plàstics i ferro. D'aquesta forma se cerca millorar les condicions en els treballs agrícoles que es realitzen en les més de 700 hectàrees situades al Parc Natural de l'Albufera i pertanyents al municipi d'Alfafar.

L’Ajuntament d’Alfafar es reunirà com a mínim una vegada a l'any amb la Comunitat de Regants per a verificar les tasques realitzades i per a coordinar les actuacions de reparació i manteniment pertinents. Amb aquest conveni de col·laboració, l’Ajuntament confirma la importància de la conservació i reparació de les zones i cominos de l'entorn rural d'Alfafar tant per al seu ús de les agricultors i famílies que viuen del cultiu com de tots les i els veïns de la localitat. 

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dilluns, 05 Novembre 2018 12:19

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.