Benetússer aprova el seu primer pressupost sense factures pendents

Divendres, 28 Juliol 2017 14:29 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 132 vegades

El ple de l'Ajuntament de Benetússer va aprovar ahir el pressupost per a 2017, el primer en el qual no es consigna quantitat alguna per al pagament de factures pendents d'exercicis anteriors. A més, en els comptes destaca la provisió d'1,9 milions d'euros per a fer front a la liquidació de la piscina municipal i l'augment de la despesa social en partides com les activitats del centre municipal de convivència o els programes d'alimentació infantil i el que treballa contra l'absentisme escolar. 

El pressupost total aprovat pel ple ascendeix a 9.345.076 euros. En el capítol d'ingressos es fixa una quantitat pràcticament idèntica a la qual es va ingressar en l'exercici anterior ajustant d'aquesta forma els nombres a la realitat. En el de despeses destaca l'augment de partides que tenen a veure amb temes socials com les activitats del centre municipal de convivència o els programes d'alimentació i contra l'absentisme escolar. Destaca també l'apartat d'expropiacions que es porta un part important de les despeses (1,3 milions) i la consignació d'1,9 milions d'euros per a la liquidació de la piscina municipal. El pagament d'aquests diners en concepte d'indemnització s'espera que puga suposar la devolució de les instal·lacions al consistori que podrà treballar per a tornar a engegar el servei al més prompte possible. 

Gràcies al resultat positiu de 4 milions d'euros que va llançar el tancament pressupostari de 2016 s'ha pogut afrontar la liquidació d'un préstec bancari i la consignació dels diners per a recuperar la piscina sense que el pressupost del 2017 es veja minvat. Per a l'alcaldessa Eva Sanz els esforços en contenció de la despesa al final tenen els seus fruits. “Mesurem cada cèntim que ix de la caixa per responsabilitat amb els nostres veïns. Gràcies a aqueix control hem pogut estalviar la quantitat necessària per a afrontar grans despeses sense haver de modificar partides importants en els pressupostos”, explica Sanz. 

Una altra de les partides que augmenta la seua assignació és la destinada a l'empresa municipal de neteja viària Benesermu que passa de 240.000 euros d'assignació a 330.000 euros. Els motius són la intenció que l'empresa municipal assumisca a partir d'aquest exercici les tasques de neteja i manteniment de jardins que fins a aquest moment està externalitzat. A més, s'escometrà el compromís adquirit amb la millora salarial dels treballadors de Benesermu. 

"Hem acabat amb totes les factures que estaven pendents de diversos anys i per primera vegada en aquest Ajuntament, anem al dia. Estem efectuant una gestió amb sentit comú, igual que fem tots a casa, perquè és la nostra responsabilitat gestionar bé els diners de la ciutadania" explica la regidora d'Hisenda Reme Navarro.

"S'ha ajustat molt la part d'ingressos i despeses, amb la disminució de la partida de l'IBI perquè hem  reduït en un 8% el rebut d'enguany. No s'ha rebaixat la partida en les ajudes des de l'àrea de Serveis Socials ni en programes d'Educació, ni d'absentisme escolar. Hem de fer front a quatre expropiacions que superen el milió d'euros, a més d'adequar l'accessibilitat i la xarxa de clavegueram en diverses vies públiques" explica Navarro. Finalment, comenta l'edil  que s'ha cancel·lat "un préstec de 796.000€ amb el superàvit aconseguit de l'any passat". 

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Divendres, 28 Juliol 2017 14:32

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.