Benetússer posa en marxa un pla de mobilitat

Dijous, 26 Octubre 2017 11:38 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 52 vegades

L'Ajuntament de Benetússer posa en marxa un pla de mobilitat que donarà respostes als principals reptes en la regulació del trànsit, accessibilitat i mobilitat en la població.

Per a la seua elaboració es va a realitzar un estudi previ de la mobilitat urbana de Benetússer. L'objectiu final de l'estudi és proposar una bateria de mesures que ajuden a reorientar les pautes de mobilitat actuals, de manera que s'aconseguisca reforçar la participació de les maneres de desplaçament més eficients i menys contaminants, assegurar l'accessibilitat i la mobilitat als ciutadans de BENETÚSSER recuperant, al seu torn, l'espai urbà i la qualitat de vida.

En aquesta fase la participació ciutadana novament tindrà un paper decisiu, ja que s'organitzaran sessions veïnals per a conèixer de primera mà les millores que puga proposar la ciutadania.

Segons explica l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, “el pla es va a marcar objectius ambiciosos que poden tenir un impacte molt positiu en la localitat: calmant el tràfic i actuant en la planificació de la mobilitat de vianants, bicicletes, transport públic, tràfic i estacionament. En aqueix sentit esperem poder dissenyar en col·laboració amb l'AMPAS i els escolars els itineraris escolars més segurs”.

Els membres de la corporació van assistir a una taula de treball divendres passat on es va parlar sobre les fases de l'estudi de mobilitat i de la resta del procés.

Ja en el mes de març, l'Ajuntament de Benetússer va sol·licitar a la Diputació de València el seu assessorament i ajuda per a la creació del pla de mobilitat, la qual ja ha adjudicat la labor a una empresa especialitzada de reconegut prestigi en el sector. El pla tindrà un cost de 16.000€, que abonarà l'Ajuntament de Benetússer (75% de l'import total) amb una ajuda de la Diputació de València (25% restant).

Una vegada estiga finalitzat l'estudi, a mitjan 2018, es donarà forma al pla de mobilitat que servirà com a guia en les futures actuacions, planificacions i obres del municipi, i que al seu torn es complementarà amb altres accions de desenvolupament urbà sostenible com el pla EDUSI o en el propi Pla General d'Ordenació Urbana.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dijous, 26 Octubre 2017 11:39

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.