Benetússer posa en marxa un nou programa per a motivar als joves

Dimarts, 07 Novembre 2017 15:57 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 33 vegades

Benetússer ha posat en marxa un nou programa que cerca motivar als joves de 16 a 21 anys que estudien en els instituts del municipi amb l'objectiu d'evitar l'abandó escolar i fer descendir el nombre de xics i xiques d'aquesta edat que formen part del que alguns sociòlegs estan cridant la “Generació Ni-Ni”, joves que ni estudien ni treballen. El programa *Jove *Oportunitat és una iniciativa pilot de l'IVAJ supervisada per la conselleria d'Educació i finançada íntegrament amb fons europeus.

El programa suposarà a Benetússer la creació d'un grup de fins a 15 joves detectats prèviament pels docents dels centres que treballaran en horari matinal fóra del centre a les ordres d'un “*coach” que el seu objectiu serà motivar als estudiants perquè no abandonen i seguisquen estudiant. Per a açò s'utilitzaren tècniques de *coaching i visites a universitats i a empreses perquè els joves puguen comprovar en persona les rutines dels llocs de treball.

El projecte constarà de diversos mòduls. En els primers es treballarà el desenvolupament personal amb objectius com millorar l'autoestima, cuidats de la salut o la formació del caràcter. Uns altres reforçaran el desenvolupament social dels alumnes i alumnes amb la intenció de millorar la consciència de l'entorn o el treball en equip.  Els últims consistiran en la construcció d'un projecte personal en el qual es tractarà orientar als joves cap a propostes formatives ben universitàries o de Formació Professional de Grau Mitjà.

El programa donarà començament el pròxim mes de gener i finalitzarà al juny. Fins al moment de l'arrencada seran els instituts els que treballen per a detectar joves que pogueren trobar-se en risc d'abandó escolar. En les primeres reunions, els responsables d'adreça dels dos instituts de Benetússer, l'IES María Carbonell i el Col·legi La nostra Senyora del Socors, han mostrat la seua satisfacció per l'estrena del projecte.

El gabinet psicopedagògic municipal serà l'encarregat de coordinar els treballs en la localitat. La iniciativa a la qual ha acollit l'Ajuntament de Benetússer està organitzada des de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), està supervisada per la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana i està finançat pel Fondo Social Europeu.

Espanya és el segon país de la Unió Europea en abandó escolar solament superat per Malta. La Comunitat Valenciana, segons dades del 2016 oferits pel Ministeri d'Educació, supera en un punt percentual la mitjana nacional d'abandó escolar que se situa en el 19%. “Encara que a Benetússer l'abandó escolar no és un problema no som aliens a les estadístiques globals i tots els anys detectem casos. Per açò ens va semblar molt oportú acollir-nos a aquest pla que pensem que va a ajudar a molts dels nostres joves”, explica Ana Martín regidora d'Educació.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 07 Novembre 2017 16:00

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.