Benetússer reclamarà 260.000 euros a l'empresa de la piscina per a liquidar el contracte

Divendres, 01 Desembre 2017 13:30 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 106 vegades

El ple de l'Ajuntament de Benetússer va aprovar ahir reclamar 260.000 euros a l'empresa concessionària de la piscina per a la liquidació del contracte de gestió després dels informes que han realitzat en els últims mesos els tècnics municipals. El consistori va recuperar les claus de les instal·lacions el passat mes de setembre i treballa des de llavors per a liquidar el contracte i així poder posar-se a preparar l'engegada el servei.

Els informes dels tècnics municipals han detectat nombroses deficiències en les obres achacables als concessionaris de la piscina. A la valoració d'aquestes deficiències s'ha sumat a més els imports que ja va haver de destinar l'Ajuntament per a poder realitzar les comprovacions com a altes de subministraments, nous projectes tècnics d'instal·lació dels subministraments de gas, aigua i energies, comprovacions dels aires condicionats, deshumidificadoras o sistemes de captació solar. Per aqueix motiu, el ple va aprovar ahir la liquidació provisional de 260.000 euros a favor de l'Ajuntament i que haurà d'indemnitzar l'empresa Benetússer Centre Esportiu SL.

L'alcaldessa de Benetússer Eva Sanz va aclarir en el ple que entén que es puga pensar que les instal·lacions s'han pogut deteriorar per no utilitzar-les però els informes de facultatius i tècnics són els que han detectat les deficiències "per mal ús quan la piscina àdhuc estava en marxa". "A açò cal sumar que les obres contractades que no s'havien executat per la mercantil, el pàrquing i la planta alta, l'empresa concessionària les va arrendar per 35 anys i per açò va cobrar més d'un milió d'euros. Açò és el que reflecteix aquesta liquidació, una suma del que nosaltres hauríem d'indemnitzar-los i una resta de la part que ells no han executat o ho han fet de forma incorrecta, donant el resultat a favor de l'Ajuntament", va explicar.

L'Ajuntament va recuperar les instal·lacions de la piscina i del centre esportiu, tancades des de març de 2014, el passat mes de setembre. Després de tres anys i mitjà d'inactivitat, els tècnics municipals van poder comprovar l'estat de les instal·lacions. En els seus informes fan una valoració econòmica del que suposaria per a les arques municipals restablir el servei, esmenar les deficiències, finalitzar les obres que l'empresa va deixar sense acabar i mantenir l'arrendament que l'empresa concessionària va realitzar de la planta alta i del pàrquing, la qual cosa suposa una xifra d'1,8 milions d'euros a favor de l'Ajuntament.

D'altra banda, els tècnics han estudiat i comprovat que la liquidació al contractista (Benetússer Centre Esportiu, SL) havia d'incloure la part d'inversió que l'Ajuntament va acordar abonar en contracte i les subvencions incloses en el mateix, la qual cosa rondarien 1,5 milions d'Euros a favor de la mercantil. D'ací la diferència existent a favor de l'Ajuntament de 260.000 €.

A partir d'aquest moment s'obri el període d'al·legacions de 10 dies en els quals la mercantil podrà presentar els documents i justificacions que estime pertinents enfront de l'actual liquidació provisional. Serà el Ple de l'Ajuntament de Benetússer el que haja de resoldre aquestes al·legacions i finalment elevar una liquidació definitiva en els primers mesos del 2018.

En el pressupost de 2017 es van consignar 1,9 milions per a fer front a la liquidació de la piscina perquè els tècnics municipals ja barrejaven aqueixes xifres sense haver realitzat les comprovacions. D'aquesta forma, el consistori té actualment capacitat econòmica suficient, sense provocar un major endeutament, per a fer front a la quantitat que resulte definitiva.


Informa Nou Horta. Benetússer

 

Modificat el Divendres, 01 Desembre 2017 13:43

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.