Milers de veïns i visitants viuen la passió de Jesucrist en la celebració del Divendres Sant de Benetússer

Dimarts, 03 abril 2018 10:34 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 177 vegades

Benetússer ha celebrat aquest matí el dia central de l'edició número seixanta-nou de la seua Setmana Santa, declarada en 2010 festa d'interès turístic provincial i en tràmits de ser reconeguda com d'interès autonòmic. Els actors i actrius de l'Agrupació Cultural La Passió han representat l'escena sacra del judici de Jesús davant Pilatos, el seu camí al Munte Calvari pel carrer de l'Amargor i el seu posterior Crucifixió. Milers de persones entre veïns i visitants procedents de diferents punts de tota la comarca van abarrotar els carrers del municipi per a contemplar la representació.

Amb el judici a Jesús davant Pilatos començava la jornada que ha continuat amb el camí pel carrer de l'Amargor en el qual es van escenificar diverses estampes com les Caigudes del Senyor, Trobada amb la seua Mare, Ajuda del Cirineo i Gest piadós de la Verónica fins a arribar al Munte Calvari on es va procedir a la Crucifixió de Crist. Per segon any consecutiu va ser l'actor Sergio Ataz el que va encarnar el personatge de Jesucrist.

La Setmana Santa de Benetússer, declarada festa d'interès turístic provincial en 2010, i en tràmits de ser declarada d'interès autonòmic compleix enguany el seu 69 aniversari. Els seus orígens es remunten a l'any 1949, amb la representació muda de "El Descendimiento" en el temple parroquial per l'Agrupació Cultural La Passió.  Gràcies a l'impuls del rector Don Eduardo Ballester i, després de demanar col·laboració a la junta directiva de la Llar del Productor, a la Comissió Fallera i a diversos particulars, aqueix mateix any es va processionar al Crist jacent. En concloure els participants es van comprometre a fundar les primeres agrupacions religioses, la Confraria del Sant Descendimiento, la del Sant Sepulcre. En l'actualitat participen en la Setmana Santa de Benetússer un total de vuit confraries.

Des de la regidoria de Festes es cuida cada edició de la Setmana Santa de Benetússer  conscients que es tracta d'un patrimoni immaterial de gran valor per al municipi. “La Setmana Santa forma part dels nostres senyals d'identitat com a poble, és alguna cosa que ens fa sentir-nos orgullosos de ser d'ací i que traspassa els límits del religiós per a convertir-se en patrimoni cultural de tots els que sentim Benetússer”, explica María Dolores Ceacero, regidora de Festes, responsable de l'organització de la festa.

 

Reunió de directors de la Passió

Des de fa tres anys en els prolegómenos del començament de la representació del Judici de Jesús davant Pilatos, s'estan realitzant homenatges a persones que han treballat durant molts anys pel bon desenvolupament de la Setmana Santa. En aquesta ocasió, el reconeixement va ser per als directors de l'Agrupació Cultural La Passió que han sigut els responsables de les representacions durant les 69 edicions. “És un treball que ocupa molt temps i requereix molt esforç. Per açò els volíem reunir per a agrair-los tot el treball realitzat al llarg dels 69 anys de l'agrupació cultural la passió. Han passat uns 19 directors, cadascun amb el seu punt de vista i tots han aportat en la mesura del possible alguna cosa a aquesta agrupació”, explica Denis Madrid actual president de la Passió. A més, es van lliurar detalls als socis d'honor, persones que per ajudar a l'agrupació donen una quantitat econòmica per a poder seguir creixent i millorar escenaris i atrezzo.

 

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 03 abril 2018 10:37

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.