25 anys de reconeixements amb les medalles d'argent de l'Ajuntament de Benetússer

Dimarts, 02 Octubre 2018 14:40 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 306 vegades

El 9 d'Octubre per a commemorar el dia gran de la Comunitat Valenciana, Benetússer farà entrega en la plaça de la Xapa de les medalles d'argent de l'Ajuntament en reconeixement a les persones, entitats i comerços que hagen contribuït amb la seua labor o trajectòria professional a millorar la vida a Benetússer o la seua projecció en la resta del món.

Enguany es una edició molt especial ja que la cerimònia compleix 25 anys. Els primers veïns condecorats amb esta distinció foren D.Salvador Carbó pel seu treball periodístic i d'ensenyament al municipi al 1993. A l'any següent varen rebre la insígnia D.Jesús Colón, fundador del UD Benetússer i José Portalés Talavera per la seua participació activa promocionant la cultura, l'esport, les entitats... La primera dona a rebre el reconeixement va ser Mercé Viana Martínez al 1999, per la seua producció literària dirigida als infants i renovació pedagògica al món educatiu. En quant a les entitats, el Grup de Danses Hawwara i la Sociedad Colombófila El Porvenir foren les primeres condecorades. L'any següent es va crear un nou premi dirigit als comerços que anà per a Licorería Vigarto i Productos Alimenticios Meivel al 1996 i 1997. Segons explica la regidora de Festes, Loli Ceacero, "són moltes les persones que han rebut aquest guardó però encara són moltes més les que s'ho mereixen, sens dubte".

 

Participació ciutadana

Enguany, per primera vegada, la ciutadania ha pogut participar en l'elecció dels premiats aportant una nominació, gràcies a la nova normativa de les medalles aprovada fa dos anys. El Grup de Teatre Els Escalons ha proposat José María Chornet i la corporació ho va aprovar. En quant als premiats d'este 2018 són:

Miguel Pons García, per la seua trajectòria musical i labor al capdavant de la Coral de la Mare de Déu de Benetússer. Miguel és un respectat professor de música i director, entre altres grups dirigeix a la Coral polifònica Santa Anna d'Albal i de Benimodo, toca una gran quantitat d'instruments musicals.

José María Chornet , José María Chornet per la seua trajectòria com a músic i compositor de folklore valencià. Chornet ha recorregut gran part d'Espanya portant el nom de Benetússer amb ell i ha compost infinitat de cançons a més de ser un virtuós amb la dolçaina. Antonio Campos per la seua tasca como a fotògraf per a l'Ajuntament durant els anys 60-70. Òptica Molins, comerç que ja porta 40 anys assentat en la localitat gràcies als seu tracte familiar .

Els dies previs al 9 d'Octubre també s'han programat diferents activitats per a totes les edats com a tallers infantils de fruites de Sant Donis, concerts de música en valencià, actuacions musicals i cercaviles , a més d'una exposició commemorativa sobre les medalles d'argent en el xalet de la Xapa.

 

AGENDA 

Divendres, dia 5

De 17:00 a 21:00 Escape Room.  Inscripció  en el CIJ de Benetússer.

19:00 h. Al  Xalet de la Xapa. Inauguració de l’exposició commemorativa dels  25 anys de la entrega de les Medalles d´Argent de l´Ajuntament de Benetússer. L´exposició estarà oberta fins el dia 9 d´octubre en horari de 10h. a 13h. i de 17h a 20h

23:00 h. A  la Plaça de la Xapa, concert del grup de música en valencià TARDOR.

 

Dissabte, dia 6

11:30 h. A la Plaça de la Xapa, Taller per a xiquets de pasta de sal Fruites de Sant Donís

 

Diumenge, dia 7

11:30 h. A la plaça de la Xapa. Activitats infantils. Contacontes i tallers per als més menuts.

12:00 h. Al Xalet de la Xapa. Xarrada sobre les Rates Penades

 

Dilluns,  dia  8

20.00 h. Festival de paelles a la plaça de la Xapa.

Bases del festival de paelles

1. Poden  participar totes les persones que vullguen (mínim, grups de quinze persones)

2. Els participants han de dur la seua paella i els ingredients necessaris. L’Ajuntament posarà la llenya, l’arròs i l’oli.

3. Per a fer la reserva hauran de passar per l´entitat bancaria La Caixa. Avda. Camí Nou 38 de Benetússer i ingressar 1 euro per comensal al compte número ES26 2100 7268 612200037980 Referència: Cadires 9 d´Octubre indicant el nom de l´entitat. Posteriorment amb el resguard de l´ingrés han de passar pel registre d´entrada de l´ajuntament  per inscriure´s. El termini de la inscripció serà el 5 d´octubre.

23.00 h. Fi de festa amb la orquestra EMPOPADOS. A la plaça de la Xapa

 

Dimarts, dia 9 d´Octubre, dia de la Comunitat Valenciana

18.00 h. Cercavila festiva. El grup de danses Hawwara i l´escola de danses, l´escola de Tabal i Dolçaina Túzer i Gegants i Cabuts de Benetússer, faran una cercavila festiva començant en la Plaça Nou d´octubre i finalitzant en la Plaça de la Xapa.

19.30 h. Acte institucional. Entrega de les Medalles d´Argent de l’Ajuntament de Benetússer a les persones, comerços o entitats premiades de la població .

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.