Benetússer es converteix en “soci” fundador de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere

Dilluns, 19 Novembre 2018 14:42 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 227 vegades

L'Ajuntament de Benetússer s'ha convertit en “soci” fundador de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere que es va constituir aquesta setmana en la Diputació de València. Gràcies a aquesta iniciativa els municipis podran compartir recursos i esforços en la lluita contra aquesta xacra social. 

D'aquesta forma Benetússer s'ha convertit en un dels primers 49 municipis de la província que formaran part d'aquesta xarxa en complir els tres requisits necessaris per a poder fer-ho: disposar d'una regidoria o delegació d'Igualtat dotada amb recursos de l'ajuntament en qüestió; tindre un pla d'Igualtat propi; i, en el cas de municipis de menys de 20.000 habitants, estar adherits al programa **Atenpro del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar, un servei d'atenció telefònica a les víctimes de violència de gènere. El mes de maig passat, l'adhesió va ser aprovada pel ple de l'Ajuntament amb el vot favorable de tota la corporació municipal. 

En l'acte de fundació de la xarxa, la Diputació va anunciar l'aportació de 200.000 euros a la Xarxa que es repartirà entre els municipis fundadors. A més la diputada d'Igualtat Isabel García va avançar que en el pròxim exercici està previst invertir entre 400.000 i 500.000 euros en aquestes campanyes i activitats promogudes pels ajuntaments. 

Per a la regidora d'Igualtat Ana Martín, el que Benetússer forme part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere demostra el compromís que des del consistori es té amb la violència contra les dones. “Estem treballant molt des de la regidoria en la lluita per a eradicar aquesta xacra i l'adhesió a aquesta xarxa ens permetrà millorar en aquest sentit”, va explicar. 

Per la seua part l'alcaldessa Eva Sanz també va voler assenyalar la necessitat que tots els organismes públics s'impliquen en la lluita contra la violència de gènere. “Unides som més forts per a lluitar contra aquest gran problema i la Xarxa, de la qual ens sentim molt orgulloses de ser fundadors, és sens dubte una molt bona notícia per a la societat”, va concloure.  

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dilluns, 19 Novembre 2018 14:44

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.