Benetússer acull la presentació del primer projecte d'esgrima finançat amb fons europeus

Dimecres, 21 Novembre 2018 09:43 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 248 vegades

El diumenge va ser presentat el primer projecte d'estudi de l'esgrima Erasmus+ Fence4You (Esgrima per a tots) cofinançat amb fons europeus en el pavelló esportiu municipal de Benetússer i que va comptar amb la presència de diversos clubs de renom internacional. 

El projecte, dirigit pel Club d'esgrima Àgora, ha estudiat ‘in situ’ la pràctica de l'esgrima en diferents països d'Europa amb les seues variants i modalitats. En ell ha participat el prestigiós club suec ‘Goteborgs Historiska fakstola’ que practica l'esgrima històrica, el club polonès ‘Aramis’ que fusiona esgrima històrica i moderna amb arts marcials; i ‘La Robera Sala d’Armes’ de Benetússer, que imparteix un programa d'esgrima adaptada a persones amb diversitat funcional.

L'esgrima Valenciana, està d'enhorabona, ja que és el primer projecte ERASMUS+ que es cofinança juntament amb la Unió Europea basat en l'esgrima, la qual cosa ha suposat poder viure una experiència enriquidora en diferents ciutats europees i explorar i conèixer les diferents pràctiques i models d'organització que es realitzen en l'esgrima en altres territoris.

El projecte ha permès al Club Àgora viatjar per Europa i visitar el club Goteborgs Historiska fakstola (Suècia) i el club Aramis situat en Cracovia (Polònia), on els van ensenyar els locals d'entrenament, la modalitat d'esgrima que practiquen, la metodologia que empren i els models de gestió i projectes que duen a terme en els seus clubs.

Per a mostrar, les diferents modalitats d'esgrima que ací es practiquen, el club d'esgrima Àgora en virtut de l'acord de col·laboració signat amb ‘La Robera Sala d’Armes’, es va traslladar al municipi de Benetússer on van mostrar la modalitat d'esgrima en cadira de rodes finalitzant la trobada entre els socis. 

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimecres, 21 Novembre 2018 09:45

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.