Catarroja intensifica la política de conscienciació en la neteja viària

Dimecres, 12 Juliol 2017 18:43 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 1792 vegades

Les deposicions dels animals en la via pública és el problema que els catarrogins i catarrogines consideren més important en l’última enquesta de qualitat de vida realitzada per l’Ajuntament de Catarroja enguany. Segons el sondeig, en tots els barris de la població hi ha una especial sensibilitat per solucionar esta actitud incívica d’alguns propietaris de gossos que no recullen els excrements de les seues mascotes i provoquen així que als carrers i parcs de Catarroja hi haja deposicions i orina d’animals. 

En este sentit, l’equip de govern va proposar una modificació de l’ordenança de Neteja va ser aprovada en l’últim ple. En esta modificació s’inclou l’obligació de què els propietaris d’animals domèstics duguen una bossa per recollir els excrements, i a més ara s’afegeix una ampolla d’aigua sabonosa amb capacitat mínima de 33 cl per a buidar-la on haja miccionat l’animal, especialment quan ho faça en la via pública, ja que als parcs i jardins és preferible que no s’utilitze el sabó.

 

Treballs comunitaris

L’ordenança preveu sancions econòmiques que que podran ser substituïdes amb l’obligació de realitzar jornades laborals comunitàries com ara la recollida d’objectes o la neteja de les vies públiques. 

Així mateix, el consistori fa mesos que ha posat en marxa la campanya de conscienciació ‘Catarroja Il.lustre” que al llarg de tot un any preveu accions per a recordar als veïns i veïnes la necessitat de mantenir net el poble i, especialment, l’obligació de recollir els excrements dels animals domèstics. 

Entre les accions que s’estan realitzants hi ha tallers, punts d’informació als carrers i avingudes, difusió de materials publicitaris o pintades amb l’eslogan ‘el teu gos, la teua caca’ en les principals vies públiques i entrades a parcs i jardins. 

Per al regidor de Vies Públiques Martí Raga “estem responent amb polítiques responsables a una de les majors preocupacions dels catarrogins i les catarrogines, com demostra l’última enquesta realitzada. Cal sensibilitzar i fer entendre a la gent que entre totes i tots podem mantindre Catarroja ben neta”.   

 

 Informa Nou Horta. Catarroja

Modificat el Dimecres, 19 Juliol 2017 09:36

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.