23 persones troben treball a Catarroja gràcies al programa PONT

Dimecres, 29 Novembre 2017 14:30 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 1498 vegades

El programa d’inserció sociolaboral PONT està mostrant resultats molt satisfactoris. Tant és així, que de les 66 persones usuàries, 23 ja han trobat ocupació. La iniciativa, finançada pel Fons Social Europeu i amb el suport de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, va començar el mes de setembre i acabarà a finals d’any.

Les persones usuàries del programa tenen un perfil divers. En total, participen 21 homes i 45 dones, d’entre 17 i 59 anys. Entre els usuaris i les usuàries, trobem desocupats de llarga durada, dones víctimes de la violència de gènere o menors de mesures judicials. En definitiva, persones en risc d’exclusió que troben moltes dificultats per incorporar-se al mercat laboral. 

Tanmateix, gràcies a les activitats promogudes pel programa PONT més una tercera part de les persones usuàries ja ha trobat treball al sector serveis, a la indústria o a l’agricultura. Ara, els tècnics del programa treballen amb elles per detectar les possibles necessitats que puguen sorgir en la seua inserció i donar-los assessorament en les dificultats que troben al món laboral.

Segons els professionals de PONT –quatre psicòlogues i dos treballadors socials que l’Ajuntament va incorporar en setembre– amb només uns mesos treballant “ja comencen a veure’s resultats”. “S’observa una alta participació en el programa i també un alt grau de satisfacció de les persones participants”, expliquen. 

 

Potenciar les pròpies habilitats

Algunes d’estes persones agraeixen “l’oportunitat” que els ha brindat PONT per formar-se i millorar les seues habilitats. “Estar aprenent és vida”, expressen. El programa pretén trencar amb el model tradicional d’intervenció en Serveis Socials i potenciar en cada participant la cerca de la pròpia autonomia.

Així, des del projecte es realitzen itineraris personalitzats i amb acompanyament per part dels professionals. Durant les sessions individuals es treballen aspectes personals i formatius amb l’objectiu de millorar les seues possibilitats d’ocupació. Per exemple, es practiquen les entrevistes de treball, es reforcen les habilitats socials o es realitza un disseny personalitzat del currículum. 

Per altra banda, el programa contempla activitats grupals –com tallers de motivació o d’art– centrats en aspectes emocionals i conductuals. L’objectiu és crear una cohesió entre les persones participants i generar una xarxa de suport a Catarroja. 

Igualment, s’organitzen cursos formatius adaptats a les necessitats i interessos de les persones usuàries que els ajuden a millorar el seu currículum professional i a treballar aspectes com la puntualitat o la responsabilitat, fonamentals en la cerca d’ocupació. Ja s’han realitzat cursos d’idiomes, estètica o cuina, entre altres.

Totes estes activitats, a més, es plantegen utilitzant els recursos del municipi. Així, s’ha comptat amb comerços i associacions locals de Catarroja en el desenvolupament d’estes accions, de manera que alhora que s’ajuda a les persones usuàries també es dóna impuls de l’economia local. 

 

Informa Nou Horta. Catarroja

1 comentari

  • Enlace al Comentario Amparo Dijous, 30 Novembre 2017 15:08 publicat per Amparo

    Haber si yo tengo la misma suerte necesito un trabajo no me importa el que sea gracias

    Reportar

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.