Catarroja llança una campanya informativa sobre el consum del tabac a l’interior de carpes

Divendres, 29 Desembre 2017 13:53 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 306 vegades

La Policia Local de Catarroja ha realitzat este mes de desembre una campanya informativa sobre el consum de productes del tabac a l'interior de les carpes d'establiments públics com a conseqüència de l'incompliment reiterat d'esta normativa.

La campanya ha suposat la visita de la Policia Local de Catarroja als 41 establiments del municipi que tenen instal·lada una carpa en la via pública, per tal d'informar als propietaris sobre la llei 42/2010, que regula les mesures sanitàries enfront del tabaquisme i el subministrament, el consum i la publicitat dels productes del tabac.

Esta llei disposa que està totalment prohibit fumar a l'interior de bars, restaurants i altres establiments de restauració tancats. I que, d'esta manera, únicament es podrà consumir productes de tabac en espais a l'aire lliure, entenent-se com tot espai no cobert o tot espai que estant cobert, estiga rodejat lateralment per un màxim de dos murs o paraments.

Els agents han informat als propietaris d'esta normativa, que en el cas de les carpes, explicita que només es pot consumir productes de tabac al seu interior si, com màxim, estan cobertes a més del sostre, dues de les quatre possibles parts laterals. Esta normativa estava incomplint-se reiteradament, vulnerant la salut pública de la ciutadania.

 

Sancions per l'incompliment

Els agents també han informat als propietaris de les sancions derivades de l'incompliment de la citada normativa, les quals comprenen des dels 30€ fins als 600€ per al client i de 601€ a 10.000€ per al titular/responsable de l'establiment.

Finalitzada la campanya, uns dies després es va detectar novament l'incompliment de la normativa en dos dels establiments visitats, el que ha comportat l'aplicació de sancions als dos establiments i tres clients.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.