Xiquetes i xiquets de Catarroja consciencien a la ciutadania sobre la importància de mantenir net el municipi

Dijous, 10 Mai 2018 11:34 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 256 vegades

Al llarg d’esta setmana els centres escolars de Catarroja portaran a terme diverses activitats amb motiu de la celebració de la Setmana del Medi Ambient, una iniciativa de la regidoria d’Educació que pretén sensibilitzar a tota la ciutadania, a través dels escolars, sobre la importància de mantenir net el municipi, reciclar i protegir l’entorn.

Entre les activitats previstes, les xiquetes i els xiquets construiran cinc “hotels de bitxos”, refugis per a fomentar la biodiversitat i afavorir el control de les plagues de mosquits. Així, estes caixes niu serviran per acollir insectes com les abelles, encarregades de la pol·linització, o atraure dragons i sargantanes, uns rèptils inofensius per als humans, però depredadors de mosquits.

Per altra banda, també es realitzaran xarrades entre centres, es recollirà material escolar per a reciclar, es repartiran jocs d’Ecoembes entre l’alumnat i es passaran enquestes de conscienciació.  Tanmateix, una de les iniciatives més interessants és la que portarà a xiquetes, xiquets i joves del municipi a recórrer els barris i senyalitzar els excrements dels gossos no recollits i els llocs on s’hagen dipositat residus voluminosos incorrectament.

A més, l’alumnat visitarà l’Ecoparc, el Cicle d’Energies Renovables del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja (CIPFP) i l’exposició “Hogares Verdes”, que estarà oberta al públic general fins al divendres 11 al Centre d’Educació de Persones Adultes ‘Esteve Paluzié’. 

 

Concurs de Curmetratges de Medi Ambient

Totes estes activitats quedaran recollides en un vídeo que cada centre ha de preparar. El material audiovisual es projectarà el dia 5 de juny al Teatre Auditori de Catarroja al Concurs de Curtmetratges de Medi Ambient. 

Per a la regidora d’Educació, Núria Blanch “és fonamental que l’alumnat del municipi prenga consciència i sensibilitze a les seues famílies”. “Sols així aconseguirem la ciutadania que volem i ser la Ciutat Educadora que pretenem”, ha expressat.

 

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.