Catarroja celebra en octubre la III Setmana de l’Economia Local

Divendres, 28 Setembre 2018 10:36 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 326 vegades

Catarroja organitza la Setmana de l’Economia Local que se celebrarà per tercera vegada consecutiva al teatre Auditori de Catarroja el 16, 17 i 18 d’octubre.

La regidoria d’Impuls Econòmic de l’Ajuntament ha preparat conferències, taules rodones, reunions de treball i fòrums d’ocupació amb l’objectiu de radiografiar la realitat i proposar iniciatives que incentiven l’economia de proximitat.

Enguany les jornades estaran orientades a l’Economia del Bé Comú i també incidiran la perspectiva de gènere, en concret, en el paper de la dona en sectors tradicionalment masculinitzats com el mercat de treball.

Una extensa programació

La Setmana de l’Economia Local pretén crear un espai on els agents econòmics de la localitat i la comarca es puguen reunir i tractar els assumptes del seu interès, les oportunitats i amenaces del moment, i també que contacten les empreses i els treballadors i treballadores per enfortir així l’economia local.

La setmana s’iniciarà el dimarts 16 d’octubre amb una taula redona amb els ponents Francisco Alvárez ( Director General d’Economia, Emprendimient i Cooperativisme) , Maria Amigó Pérez. (Presidenta de l’Associació Valenciana pel Foment de l’Economia del Bé Comú) i la Secretària de l’Ajuntament de Catarroja que explicarà la inclusió de clàusules socials en la contractació pública. Paral.lelament, es convidaran empreses caracteritzades per les bones pràctiques en este camp, que expliquen les seues experiències. La taula rodona està organitzada amb la col.laboració del Foro Empresarial de l’Horta Sud.

El matí del dimecres 17 d’octubre estarà dedicat al Fòrum d’Ocupació, un espai on coincidiran les empreses amb les persones que busquen treball, amb multitud d’entrevistes reals i tallers pràctics per a la recerca d’ocupació. Les empreses que vulguem podran publicar les ofertes de treball i fer les entrevistes als candidats/es eixe dia al TAC.

La vesprada, se centrarà en la perspectiva de gènere en les empreses amb un taller d’empreniment dedicat a “l’apoderament de la dona en sectors masculinitzats”, subvencionat per la Diputació de Valencià i amb una conferència de Mª Luisa Moltó Carbonell, directora de la Càtedra d’Economia Feminista de la Universitat de València. També donaran el seu testimoni algunes empreses destacades en este camp.

 

II premis Catarroja Emprén

La col·laboració entre empreses, treballant el tema del networking, ocuparà el matí del dijous 18 d’octubre: primer amb una xerrada explicativa dels avantatges d’esta pràctica i després amb una sessió de contactes entre empresaris i empresàries.

La cloenda se celebrarà de vesprada amb i l’entrega la II edició dels Premis Catarroja Emprén, uns guardons destinats a emprenedores/es i empreses locals. En este acte participarà la conferenciant i Coach catarrogina Maty Tchey, que farà una intervenció sobre la motivació per emprenedors empreses. Maty Tchey ha impartit conferències en Portugal, Suècia, Itàlia, Lisboa, Londres, Milan, Texas, Mèxic o Grècia.

“L’ocupació és un dels pilars fonamentals d’iniciatives com la Setmana de l’Economia Local”, aclareix la regidora d’Impuls Econòmic i Primera Tinent d’Alcaldessa, Lorena Silvent.

Silvent aposta per “potenciar el teixit empresarial local i formar i assessorar a les persones treballadores” tant si estan disposades a emprendre un projecte personal com si busquen un lloc de treball.

Per això, la regidoria impulsa esta classe d’actes, amb l’objectiu de “posar en contacte empreses i persones treballadores per incentivar així l’accés al mercat laboral”.

En este sentit, la segona edició dels premis Catarroja Emprén és “una bona oportunitat perquè els catarrogins i catarrogines que han posat en marja un projecte empresarial” tinguen “un reconeixement i un incentiu a la seua feina des de les institucions públiques”.

A banda, la regidoria ha invertit més de 400.000 euros enguany en programes d’ocupació per a “formar, assessorar i facilitar l’accés al mercat laboral” als qui busquen treball, especialment les persones majors de 55 anys i la joventut, dos dels segments més afectats per la desocupació.

 

Informa Nou Horta. Catarroja 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.