Catarroja organitza tallers i xarrades amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere

Divendres, 23 Novembre 2018 10:39 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 260 vegades

Afavorir la igualtat i posar fi a les violències contra les dones són els objectius de les diverses activitats que s’han organitzat des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Catarroja amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere. Este divendres 23, es llegirà un manifest en rebuig a la violència de gènere davant les portes del consistori i es realitzaran performances i activitats de sensibilització, en col•laboració amb l’IES Berenguer Dalmau i el Programa Pont de la regidoria de Benestar Social. Així mateix, al llarg d’este mes la façana de l’Ajuntament ha estat il•luminada de color morat amb motiu de la celebració del 25N.

Tanmateix, estes no són les úniques activitat previstes, el divendres de vesprada la psicòloga Sònia Cervantes impartirà al Teatre Auditori de Catarroja la xarrada “Amores que matan” i el grup de teatre ClownDestino oferirà l’espectacle MicromaQué?. Així mateix, el dissabte 24 de matí s’organitzarà al Mercat Municipal un contacontes infantil i, de nit, el col•lectiu feminista La Bacora realitzarà activitats diverses de conscienciació contra la violència masclista.

 

La tardor en Igualtat

A més, des del mes d’octubre fins al mes de desembre, la regidoria d’Igualtat ha programat actes diversos per tal de motivar la reflexió i condemnar la violència masclista. Agrupades en la iniciativa ‘La tardor en Igualtat’, una de les propostes més interessants és l’Escola de Feminisme, un espai de formació obert a tota la ciutadania, que cada mes portarà al municipi a figures rellevants del món del feminisme. A més, les persones interessades a assistir a totes les sessions tenen la possibilitat d’inscriure’s al curs i obtenir un Diploma a la seua fi. La pròxima jornada serà el 17 de desembre i comptarà amb la presència de Teresa Meana qui impartirà la xarrada “El llenguatge com a territori de poder”.

Així mateix, al llarg d’este mes d’octubre la regidoria d’Igualtat també ha organitzat el curs “Ens enclowpoderem juntes?”, amb gran èxit de participació. L’activitat, coordinada per Amaia Prieto, tenia per objectiu afavorir l’empoderament de les dones mitjançant l’humor, la creativitat i l’expressió d’emocions. 

 

Xarxa de professionals contra la violència de gènere 

D’altra banda, el 14 de novembre va presentar-se davant la ciutadania l’Equip Multidisciplinar contra la violència de gènere. Així, el veïnat va poder posar a cara a la xarxa de professionals amb què compta el municipi i va conéixer la tasca que es realitza des de les diverses administracions implicades en la intervenció directa amb víctimes de violència de gènere.

L’acte va comptar amb la presència de la regidora d’Igualtat, Mabel Rojas; la primera tinent d’alcaldessa, Lorena Silvent; l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i l’agent d’igualtat municipal, Trini Moreno; així com representants de la Policia Local i de les forces de seguretat, de l’Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte, el Centre Dona 24h i del Centre de Salut de Catarroja. 

A més, des de la Delegació de Govern també es va voler donar suport institucional a través de la responsable de la Unitat de Coordinació contra la Violència cap a les Dones, Carla Mercé, que també hi va participar en l’acte.

 

Prostitució a la Pista de Silla

L’Ajuntament de Catarroja va fer arribar a la representant de la Delegació del Govern la necessitat de posar en marxa un pla d’actuació conjunt entre administracions per prevenir la violència masclista i, més concretament, fer front a la prostitució dels voltants de la Pista de Silla. 

La Primera Tinent d’Alcaldessa, Lorena Silvent, va proposar a Mercé l’establiment d’uns protocols d’actuació conjunts davant este problema, que afecta tant al mateix municipi com a diversos pobles de la comarca. Segons Silvent, “les dones prostituïdes són un cas de violència de gènere evident i per això cal establir un protocol municipal contra la violència de gènere i la prostitució”. “Cal posar en marxa una actuació assistencial a les dones i de publicitat, posant en el focus als consumidors de sexe“, va expressar.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.