Fedefarma cardioprotegix el seu magatzem de València

Dijous, 21 Desembre 2017 17:41 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 210 vegades

Instal·la desfibril·ladors en l'exterior de tots els seus magatzems perquè puguen ser usats per qualsevol ciutadà que ho necessite Barcelona, 20 de desembre de 2017.- Fedefarma ha instal·lat un desfibril·lador intel·ligent semiautomàtic en l'exterior de cadascun dels seus set magatzems, situats a Gavà, Reus, Terrassa, Lleida, Vilabrareix (Girona), Almassora (Castelló) i Massanassa (València), a més d'en el seu magatzem de L’Hospitalet, seu del programa de formació i altres activitats, dins de la seua aposta per la cardioprotección del territori i en el marc de la materialització de la seua responsabilitat social corporativa.

La cooperativa ha situat aquests desfibril·ladors en l'exterior de les seues instal·lacions, posant-los a la disposició de qualsevol ciutadà que puga requerir del seu ús en la zona, al mateix temps que suposen una garantia per a la seguretat en matèria de salut cardiovascular per a tots els socis que visiten les seues instal·lacions i els col·laboradors interns de fedefarma, o empreses que presten serveis a la cooperativa en el centre de treball.

En casos d'episodis de mort sobtada, l'ús d'un desfibril·lador en els primers minuts pot salvar la vida, i tenir accés a un dispositiu en menys de 10 minuts és pràcticament impossible sense un desplegament d'aquests en el territori. Així mateix, es tracta d'instruments que només actuen en cas de necessitat i poden ser usats per qualsevol persona, encara que manque dels coneixements sanitaris.

En aquest context, el President de fedefarma, Vicenç J. Calduch, ha explicat que “per a la cooperativa la cardioprotección és una mesura de salut d'interès general. És per açò que decidim situar els desfibril·ladors en l'exterior, posant-los a l'abast de qualsevol ciutadà, no únicament de socis i col·laboradors, seguint la nostra vocació de ser agent de salut actiu, proper i accessible a favor de la salut de la societat”.

En aquest sentit, Calduch ha destacat “el ferm compromís de la cooperativa per fomentar de manera constant el desenvolupament del seu valor social, el qual es mostra en accions com la cardioprotección tant de les seues instal·lacions com del territori en el qual impacta la seua activitat”.

Així mateix, el President ha manifestat el desig de la cooperativa que aquests desfibril·ladors no hagen de ser usats, doncs significarà l'absència d'accidents cardiovasculars. Al mateix temps, ha posat en valor el disposar d'ells a prop com a garantia davant aquests episodis, representant la instal·lació d'aquests dispositius “una nova evidència de l'exercici constant de fedefarma de la seua responsabilitat respecte l'interès comú”.

Paral·lelament a la instal·lació dels dispositius, la cooperativa ha desenvolupat sessions formatives amb col·laboradors interns, sobre l'ús del desfibril·lador i la manera de procedir davant una situació d'emergència que requerisca utilitzar aquest dispositiu. Aquestes sessions s'han desenvolupat en el magatzem de Castelló i en el centre de Gavà, explicant ambdues amb una part teòrica i una altra pràctica.

La instal·lació d'aquests desfibril·ladors s'afig a altres iniciatives promogudes per la cooperativa en matèria de salut cardiovascular, com és la col·laboració amb l'Associació Barcelona Salut i la Associació de Farmàcies de Barcelona per a seguir sumant valor a les seues oficines de farmàcia sòcies equipant-les de desfibril·ladors fàcilment identificables i que puguen ajudar a salvar vides.

 

 

Modificat el Dijous, 21 Desembre 2017 17:44

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.