CSIF lamenta la falta de reforços sanitaris en els centres de salut de Massanassa i Silla

Dijous, 28 Desembre 2017 14:37 Escrit per  CSIF Publicat en Massanassa-VAL Vist 145 vegades

El sindicat CSIF lamenta que Conselleria de Sanitat no haja enviat personal substitut per a cobrir les vacances de treballadors dels centres de salut del departament de la Fe en l´Horta Sud. Aquesta situació provoca que a Massanassa, amb una població infantil elevada, hi haja un sol pediatre aquesta setmana, o que a Silla la plantilla de facultatius es trobe quasi a la meitat, la qual cosa augmenta l'espera.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que aquesta falta de relleu per a cobertura dels dies de vacances provoca saturació laboral per als treballadors i un increment del temps d'espera per als usuaris. En el centre de salut de Massanassa, per exemple, l'únic pediatre operatiu va haver d'allargar ahir la consulta fins a les quatre, malgrat que el centre tanca en Nadal a les tres, per a poder tractar a tots els seus pacients.

La central sindical explica que aquesta precarietat s'estén al centre de salut de Silla, on Conselleria de Sanitat no ha enviat personal per a substituir les vacances nadalenques de quatre facultatius sobre una plantilla de nou. El centre de salut de Silla atén a al voltant d'un miler d'usuaris diaris. Els cinc metges que estan realitzant la seua labor aquesta setmana s'ocupen, a més d'aqueixa atenció en consultes des de les vuit del matí fins a les tres de la vesprada, de les visites domiciliàries.

CSIF urgeix a Conselleria de Sanitat a recapacitar i a habilitar reforços per a tots dos centres de salut, ja que la massificació habitual durant l'any es multiplica aquests dies per la falta de cobertura de les vacances, el descens de temperatures i el tancament a les vesprades. El sindicat demana que també revise la situació a Albal o Catarroja, amb plantilles escasses i sense reforços en aquestes dates i fins al 8 de gener.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dijous, 28 Desembre 2017 14:38

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.