III Jornades Cinològiques de Recerca, Rescat i Detecció a Massanassa

Dijous, 22 Febrer 2018 18:31 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 340 vegades

Una cita anual de quatre dies de duració a la qual acudiran equips professionals de salvament de tota Espanya amb l’objectiu de demostrar una vegada més les habilitats amb què el binomi humà-gos pot fer front a situacions de emergència.

Les Jornades estan coorganitzades per Maskokotas, grup valencià referent en l’atenció de les mascotes, i SCAN Scent Analysis, companyia formada per instructors canins d’unitats policials i militars. L’esdeveniment també compta amb el suport de l’Ajuntament de Massanassa i de marques especialitzades com Gosbi i Trixie .

El programa de les Jornades es desenvoluparà els dies 21, 22, 23 i 24 de febrer a diversos emplaçaments, tots ells ubicats en les províncies de València i Alacant. Els exercicis plantegen als equips situacions simulades de perill (ficcionades per figurants), com localització d’extraviats o rescat de víctimes en afonaments, a més de detecció d’explosius i estupefaents com a novetat a esta edició.

Assistiran unitats canines dels cossos de seguretat de l’Estat: membres de la UME (Unidad Militar de Emergencia), membres de Protecció Civil de València, Castelló i Granada, Bomberos de Granada i Bombers de Catalunya, membres del Cuerpo Policial de Cullera i grups de rescat d’Euskadi, Málaga i Múrcia. El campament base dels equips està habilitat en les instal·lacions del centre Maskokotas en Massanassa.

Ahir dia 21 de febrer es presentaren les Jornades al Saló de Plens de l’Ajuntament de Massanassa amb la presència de l’alcalde de Massanassa, Vicent Pastor, el primer tinent d’alcalde, Francisco Comes Monmeneu, la regidora Begoña Nieva així com representats de les diferents entitats organitzadores.

El dissabte 24 de febrer a partir de les 17’00 hores i fins a les 18’00 hores, exhibició oberta al públic, amb activitats de rescat, localització, etc. en el solar junt a la tenda de Maskokotas de Massanassa

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.