Massanassa celebra Sant Joan

Divendres, 15 Juny 2018 12:20 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 319 vegades

Arriben un any més les festes de Sant Joan en Honor al Santíssim Crist de la Vida de Massanassa, unes celebracions plenes d'alegria i harmonia que anuncien l'arribada de l'estiu. El programa es va iniciar ahir amb l'entrada falsa dels Moros i Cristians, i la inauguració de les carpes festives a la plaça de les Escoles Velles, el centre neuràlgic de la festa.

Hui, se celebrarà la presentació de les festes acompanyada de l'espectacle musical «Acrobatic Dance» i demà, un dels plats forts amb l'entrada de Moros i Cristians pels carrers de la localitat. Enguany la capitania l'ostenta el bàndol moro amb la comparsa Manzil Nars. La capitana, Amparo Pérez Cuallado, será l'encarrega de tancar una desfilada de color, música i gran atractiu per als assistents. Un acte que s'ha anat fent lloc en la programació fins a convertir-se en un dels actes centrals.

De la mateixa manera, els sopars a la fresca adobats d'actuacions a la plaça de les Escoles Velles serà també el punt d'encontre de l'harmonia veïnal, a més de ser l'escenari perfecte per al Festival de Bandes de Música amb la participació del CIM de Massanassa.

El Poliesportiu també serà clau en la festa i acollirà el Festival de paelles, el «Festival Holi: Índia es vist de colors » que tindrà lloc el diumenge.

Els actes més tradicionals es celebrà la setmana pròxima amb la cavalcada el 22 de juny amb la participació de les entitats veïnals. El dia 23, l'Ofrena de Flors amb el «Repic del vespre » amb la col·laboració de la Colla Despertaes de Massanassa, i posteriorment la Cremà de la Foguera de Sant Joan amb la Gran graellada de llonganisses i botifarres per als assistents.

El dia gran de la festa serà el 24 de juny, amb Missa, correguda de traca, mascletà i a la vesprada, enramada de la murta i processó al Santíssim Crist de la Vida, amb la participació de totes les confraries acompanyades de les seues andes corresponents.

 

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.