Massanassa aprova el pressupost de quasi 10 milions d'euros

Dimecres, 02 Gener 2019 10:38 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 147 vegades

El Ple de l'Ajuntament de Massanassa va aprovar dijous passat 27 de desembre el Pressupost per a 2019 amb 9.954.791,00 euros, amb un increment de més d'un milió d'euros respecte a l'any anterior, on la xifra va ser de 8.762.503,49 euros. L'Alcalde de Massanassa, Paco Comes Monmeneu va explicar que es tracta d'un pressupost “social, cultural, que fomenta l'ocupació, una bona prestació de serveis per a la ciutadania, i la dinàmica d'inversions de tot l'any des d'una perspectiva prudent en els ingressos i amb una situació sanejada econòmicament”.

El capítol que més augmenta és el segon, amb un increment del 6,91% en una aposta decidida per la millora de prestació de serveis, entre ells, la previsió de licitació del contracte de neteja viària i recollida de residus urbans; campanyes associades al reciclatge; realització d'activitats culturals i de joventut; i la millora de conservació dels parcs i jardins. Així mateix, es continua augmentant la partida destinada a la prestació de serveis socials, així com per al foment d'ocupació en el capítol quart, en el qual també es contemplen les ajudes als nounats amb el xec bebè, les escoles d'estiu, de pasqua i d'estiu amb un gran èxit d'assistència.

Respecte a les inversions reals, es destinen 2.119.761,57 euros per a repavimentar diversos carrers del municipi; el cobriment de la pista polivalent del poliesportiu; la renovació de la il·luminació de la pista de futbol; la reforma dels vestuaris del poliesportiu; i l'equipament de zones rotacionals, per a l'execució de diversos parcs.

L'apartat cultural també augmenta amb partides destinades a teatre, cinema , exposicions i nombroses activitats que s'han multiplicat des de la posada en marxa del nou Auditori Municipal Salvador Seguí.

 

Comptes sanejats

El Pressupost per a 2019 contempla inversions amb càrrec a crèdits, encara que segons va explicar l'Alcalde, Paco Comes Monmeneu “des de 2010 no ens fa falta recórrer a crèdits, i aquestes quantitats es cobriran amb càrrec al romanent de Tresoreria positiu quan es realitze la liquidació”. 

En aquest sentit a l'Alcalde va anunciar que el Pressupost no arreplega cap increment de la pressió fiscal als veïns i veïnes, és a dir “no es pujarà cap impost ni taxa municipal”, per la qual cosa l'increment dels ingressos s'obté per la previsió d'augment de les taxes de construccions, ja detectada des de l'any passat en un 125%, així com d'altres taxes indirectes.

El Pressupost, aprovat amb els vots a favor del PP i Ciutadans “continuen en la millora dels serveis públics i la millora de l'atenció a la ciutadania que constitueix la nostra obstinació permanent” va explicar l'Alcalde.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dimecres, 02 Gener 2019 10:41

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.