Massanassa consciencia als joves sobre els perills de conducció irresponsable

Divendres, 22 Febrer 2019 14:25 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 93 vegades

L'Auditori Municipal Salvador Seguí ha acollit la primera edició del Road Xou de Massanassa, una iniciativa amb la col·laboració de la Policia Local i l'Associació TRAFPOL. La campanya està destinada a l'alumnat de secundària amb l'objectiu de conscienciar-los del perill de conduir sota els efectes nocius de l'alcohol i d'altres drogues.

 

L'alumnat de l'IES Massanassa i del San José i Sant Andrés han sigut rebuts amb una sessió discotequera i una simulació del que podria ser una situació habitual entre la joventut, representada pels actors Quique González i Sergio Escribano, en la qual un d'ells decideix tornar a casa amb el cotxe després de prendre unes copes. A partir d'aqueix moment eufòric, un audiovisual els ha transportat a un accident, advertint-los de la perillositat d'una conducció irresponsable.

 

Seguidament, s'ha mostrat a l'alumnat el protocol d'actuació i el treball dels professionals que s'impliquen després d'un accident. Però lluny d'això, els professionals han contat històries verídiques de les conseqüències d'accidents que han viscut en primera persona. Des de la visió de quan arriba la policia de mà del Policia Local Joan Prim, passant per com es trauen les víctimes per part dels bombers amb l'experiència d'Omar Ramos i David García; la primera assistència des del Samu amb Pascual Prada de Conflent o l'arribada a urgències amb la metgessa Pilar Romero. 

 

Eva Carbonell, víctima d'un accident de trànsit i en cadira de rodes des dels disset anys, ha demanat responsabilitat i valentia “per a dir no als conductors irresponsables i per a deixar el cotxe quan no s'està en condicions”; mentre que l'enregistrament d'un mare sol·licitant un minut de silenci per a totes les víctimes mortals en la carretera ha fos al públic en un silenci reflexiu i commovedor.

 

L'Alcalde de Massanassa, Paco Comes Monmeneu, ha tancat l'acte animant als joves a ser responsables i agraint la labor de tots els professionals dels diferents cossos i a la Policia Local de Massanassa. El Cap de la Policia, Javier Urban, ha explicat que “encara que l'alumnat de secundària encara no és conductor, han de tenir aquesta informació perquè són els joves els que més accidents tenen per aquest tipus d'imprudències”.

 

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Divendres, 22 Febrer 2019 14:27

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.