Massanassa viu la festa fallera

Dilluns, 04 Març 2019 12:52 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 92 vegades

Entrevistem a les Falleres Majors de Massanassa i ens conten com estan vivint els moments previs als dies grans de les Falles 2019.

La Fallera Major de Massanassa és Merche Garcia Alonso. Té 45 anys i és administradora de comunitats de propietaris. Rebeca Gutiérrez López és la Fallera Major Infantil d’aquest municipi. Té 13 anys i està estudiant 2° d’ESO. Les seues aficions són, sobretot, ballar i fer teatre. 

 

Des de quan ets fallera?

Merche: Sóc Fallera des dels 8 anys.

Rebeca: Sóc fallera des que tinc 5 mesos, perquè la meua falla va nàixer en abril de 2006, quan jo tenia aquesta edat. Els meus pares van ser fundadors de la falla, aleshores tinc el sentiment faller des de ben xicoteta. 

 

Què va ser el primer que pensares quan et varen proclamar com a fallera major del teu poble? 

Merche: Vaig pensar en la responsabilitat del càrrec i en fer-ho igual de bé que els anteriors falleres majors. 

Rebeca: Vaig pensar que havia tingut molta sort, perquè no totes les xiquetes tenen l’oportunitat de ser les representants del seu poble i viure la mateixa experiència que jo estic vivint. També, vaig pensar que havia tingut sort perquè la meua fallera major, Merche, coneix a ma mare des de xicotetes, i són amigues. A més, som de la mateixa comissió i no em podia haver tocat algú millor.

 

Què és per a tu ser Fallera Major del teu poble? 

Merche: Per a mi és tot un orgull poder representar al meu poble, i una il·lusió compartir la festa fallera en les quatre comissions de Massanassa.

Rebeca: És una gran responsabilitat perquè representes a tots els fallerets i les falleretes del poble, i allà on vages has de representar-los el millor que sàpigues.

 

Quin element de les falles vos representa? 

Merche: Pense que em representa molt bé el foc.

Rebeca: L’element que em representa és el foc per la calor de la primavera que ja s’apropa, per la lluentor del seu color, per la pólvora dels nostres petards, però sobretot per les flames prèvies a un nou exercici faller. 

 

Quins són els actes que més t’agraden o t’emocionen de les Falles? 

Merche: La Visita a les falles, la cavalcada del ninot i l’ofrena de flors, per a mi poder compartir els actes amb els amics és el més gran de les falles. 

Rebeca: M’agrada molt la diputació perquè quan vaig ser fallera major infantil de la meua falla vaig anar i m’ho vaig passar genial, ja que vaig conéixer molta gent i vaig parlar amb molts xiquets i xiquetes. També m’agrada l’ofrena, perquè és un acte molt emocionant i m’ho passe molt bé.

 

Tens algun referent en el món faller? 

Merche: Admirada per a mi sempre ha sigut Marta Agustin, FMV del any 2009, ja fa 10 anys del seu regnat, però sempre recorde la seua elegancia.

Rebeca: Com ja he dit, els meus pares m’iniciaren en el món de les falles, i ma mare és fallera des de xicoteta també, així que els meus referents jo crec que han sigut ells, els meus pares.

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.