Massanassa aprova uns plecs de neteja adaptats a la normativa europea

Divendres, 29 Març 2019 11:36 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 86 vegades

L'Ajuntament de Massanassa ha aprovat els plecs que regiran la contractació de l'empresa de neteja viària amb els vots a favor del PP, Sí que Es Pot Massanassa, Esquerra Unida i Ciutadans; i l'abstenció del PSPV-PSOE i Compromís, en l'última sessió plenària celebrada en la localitat.

 

El plec ix a concurs per un valor de licitació de 661.779,27 euros, quasi el doble del seu cost actual en 363.000 euros, ja que “millorarà de forma notable la neteja i els serveis que s'ofereixen actualment” va explicar l'alcalde, Paco Comes Monmemeu. En aquest sentit es renovaran els contenidors, s'incrementaran les freqüències de neteja fins i tot els caps de setmana, i es comptarà amb personal de reforç a les vesprades. A més s'exigeix a l'empresa màquines noves, cuba per a aigualejos, i netejadores de contenidors de menys de cinc anys. Així mateix, el personal contractat per l'empresa concessionària haurà de millorar els salaris dels empleats amb un mínim de 16.100 euros a l'any per persona contractada, una demanda d'Esquerra Unida.

 

L'empresa haurà d'adaptar-se a la normativa europea sobre reciclatge, per la qual cosa haurà d'instal·lar 41 punts verds en la localitat, també denominades “illes” amb cinc contenidors per a facilitar el reciclatge. “Apostem pel medi ambient i la qualitat de vida dels nostres veïns i per això hem inclòs a més campanyes de sensibilització i conscienciació per a aconseguir les xifres de reducció, reutilització i reciclatge que indica la Unió Europea” aclareix l'Alcalde.

 

D'altra banda, s'habilitarà un telèfon gratuït per a la recollida d'estris i s'exercirà un control sobre el servei amb fitxes de control que variaran des d'un 3% d'increment en excel·lència, fins a una quitació del 5% en cas d'incompliments.

 

L'alcalde Paco Comes Monmeneu va agrair l'esforç dels serveis tècnics implicats, ja que “ha sigut un projecte difícil per tot el que volíem incloure; i lent, per la successió de tres Secretàries d'Ajuntament en un any el que ha allargat el procés”. Així mateix, l'Alcalde va aclarir que “podríem haver seguit amb les condicions i l'empresa actual fins a 2021, per la qual cosa ens alegrem tenir preparat aquest plec abans”. En aquest punt, l'alcalde va recordar que la denúncia presentada pels socialistes per la pròrroga del contracte “ha sigut arxivada” per la Fiscalia per no trobar cap indici d'irregularitat.  

 

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Divendres, 29 Març 2019 11:51

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.