Recepció a Paiporta als xiquets i xiquetes sahrauís de la campanya 'Vacances en Pau'

Dimecres, 12 Juliol 2017 14:59 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 212 vegades

Una vintena de xiquets i xiquetes sahrauís que formen part de la campanya 'Vacances en Pau' foren rebuts aquest divendres a l'Ajuntament de Paiporta. Gràcies a les famílies voluntàries, les organitzacions coordinadores i institucions com el consistori paiportí, aquestes criatures poden passar dos mesos a terres valencianes, allunyades de les condiciones extremes dels seus llocs d'origen. Als pobles valencians també se'ls presten serveis als quals no tenen accés habitualment, com són revisions mèdiques bàsiques.

'Vacances en Pau' és una campanya amb un fort arrelament entre la societat valenciana, i està organitzada per la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASP-PV), amb la col·laboració de l'Associació Humanitària amb seu a Paiporta APAHU. L'Ajuntament de Paiporta ajuda a la realització d'aquesta acció de cooperació internacional amb 4.000 euros, tal com es va aprovar en el ple del passat mes de juny.

A la recepció a l'Ajuntament de Paiporta van assistir l'alcaldessa de la localitat, Isabel Martín, la regidora de Cooperació Social i Voluntariat, Isabel Martínez, i la presidenta d'APAHU, Yolanda Chávarri, així com altres membres de l'equip de govern i la corporació municipal. Les xiquetes i xiquets sahrauís van ocupar les cadires dels regidors i regidores i van compartir part de les seues experiències i el seu agraïment per l'acollida a València.

En la benvinguda, les responsables polítiques van refermar el seu compromís amb la campanya 'Vacances en Pau', mentre que la responsable d'APAHU va aprofitar per a agrair a les famílies acollidores la seua tasca desinteressada, així com per a demanar més ajuda de banda de les institucions. Aquest programa també compta amb la col·laboració de la Diputació de València i altres consistoris valencians.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.