Paiporta, el municipi més transparent del País Valencià

Dijous, 13 Juliol 2017 13:35 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 184 vegades
La regidora de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana de Paiporta, Encarna Signes, durant un ple municipal La regidora de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana de Paiporta, Encarna Signes, durant un ple municipal

L'Ajuntament de Paiporta ocupa el primer lloc entre els consistoris valencians en l'índex dinàmic de transparència Dyntra. Aquesta ferramenta col·laborativa i independent avalua la informació que es facilita a la ciutadania sobre la gestió municipal, dividida en diferents ítems que s'han de complir. Actualment, Paiporta és el municipi més transparent del País Valencià, ja que compleix 114 dels 151 indicadors, és a dir, un 75,5%. A escala estatal, Paiporta ocupa la posició número 16.

La situació contrasta amb la que es vivia en 2015, quan l'Ajuntament de Paiporta, baix l'anterior govern del Partit Popular, tan sols complia 44 dels 143, un 31% dels paràmetres, i ocupava el lloc 30 del ranking del País Valencià. El passat mes d'abril es donava a conèixer que Paiporta havia avançat fins a la tercera posició a escala autonòmica, lloc que ha millorat “gràcies a la constant revisió i actualització dels continguts i la informació que s'ofereix a la ciutadania amb ferramentes com el Portal de Transparència Municipal”, segons ha explicat la regidora de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana, Encarna Signes.

L'índex Dyntra subdivideix els paràmetres en diferents grups, i ofereix informació fidedigna de quins aspectes de l'acció municipal es poden millorar. En aquest sentit, Paiporta compleix amb un 92,3% dels ítems en transparència económico-financera, altre 92,3% en contractació de serveis, i un 88,9% en urbanisme i obres públiques. Així mateix, el consistori compleix amb el 70% dels paràmetres en transparència municipal, i un 62,5% dels de participació i col·laboració ciutadana.

“Hem d'agrair a totes les àrees la seua col·laboració per a aconseguir aquesta fita, que és de tot l'Ajuntament, però especialment hem de subratllar la tasca de l'àrea de modernització”, ha explicat la regidora responsable, Encarna Signes. “Haver aconseguit ser el municipi valencià més transparent és important, perquè implica que la ciutadania de Paiporta és la millor informada de l'acció del seu govern municipal, i eixe era un dels objectius de l'equip de govern, perquè és la millor manera d'evitar la corrupció”, ha conclòs Signes.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.