Paiporta incrementa les actuacions de desratització als carrers

Divendres, 10 Novembre 2017 17:57 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 138 vegades

Les actuacions de la regidoria de Sanitat i Salut de l'Ajuntament de Paiporta encaminades a combatre la presència de rates a la localitat s'han incrementat les últimes setmanes. Gràcies a l'ajuda del veïnat s'han pogut detectar diferents focus de presència d'aquests animals i, seguint els protocols establerts amb l'empresa adjudicatària del servei, s'ha actuat sobre els punts on són més efectives les mesures.

Actualment, l'Ajuntament porta a terme tractaments regulars i programats per a tot tipus de plagues, des de mosquits a panderoles o les pròpies rates. Així queda establert en el contracte pel servei que presta una empresa externa. Tot i això, hi ha predefinides unes actuacions extraordinàries en cas d'incidències concretes. També hi ha tractaments especials estacionals, és a dir, que coincideixen amb l'època de l'any amb major presència d'una plaga o altra.

Així, és habitual que, per exemple, abans de l'estiu i amb l'arribada de la calor, s'intensifiquen les actuacions per a combatre la reproducció de panderoles i mosquits. Ara que ja ha passat aquesta temporada estival, les actuacions se centren en altres plagues, com és el cas de les rates.

Tot i que l'empresa adjudicatària del servei determina des d'una perspectiva tècnica els llocs on s'actua, també resulta de gran utilitat la col·laboració ciutadana per tal de localitzar problemes concrets. Així, la recomanació general a la població és que, si es detecta una presència anòmala d'alguna plaga, es comunique a l'Ajuntament a través del registre d'entrada, a l'Oficina UNICA.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Modificat el Divendres, 10 Novembre 2017 17:59

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.