L'alumnat de Paiporta s'endinsa en l'art de Javier Calvo amb els tallers del Museu de la Rajoleria

Dijous, 11 Gener 2018 13:29 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 132 vegades
L'artista Javier Calvo, durant la inauguració de l'exposició, el passat 14 de desembre, i una de les sessions del taller, celebrades les últimes setmanes al Museu de la Rajoleria L'artista Javier Calvo, durant la inauguració de l'exposició, el passat 14 de desembre, i una de les sessions del taller, celebrades les últimes setmanes al Museu de la Rajoleria

Des del passat 14 de desembre i fins al 31 de gener es pot visitar al Museu de la Rajoleria de Paiporta l'exposició 'De la vacuïtat a l'abisme', amb una trentena d'obres del pintor valencià Javier Calvo. Aquesta mostra, impulsada conjuntament per la Regidoria de Cultura i l'Associació Cultural paiportina El Barranc, porta annex un taller per a joves de la localitat, que han pogut endinsar-se en l'estil particular de l'artista. El propi Javier Calvo ha assistit a algunes de les sessions, en trobades molt enriquidores amb els xiquets i les xiquetes del poble.

En total, pel taller complementari a 'De la vacuïtat a l'abisme' han passat 174 criatures de quart, cinqué i sisé del CEIP L'Horta. El Museu de la Rajoleria té molta cura d'aquest tipus de tallers, impulsats per la Regidoria de Cultura, i per als quals convoca a milers de xiquetes i xiquets cada any. En 2017, per exemple, han realitzat aquestes activitats adherides a les diferents exposicions programades 3.527 alumnes de tots els centres educatius de la localitat.

L'exposició de Javier Calvo, visitable fins al 31 de gener, és un recull de la seua obra més recent en què l'artista manifesta la seua fixació amb el concepte de buit. Els espais blancs, presents en tots els quadres, centralitzen obertures arquitectòniques que se succeeixen en perspectives escorçades. El buit en aquestes obres pretén transferir la troballa poètica de l'autor, la infatigable recerca que emana de la seua facultat creativa.

En aquest tram de la seua carrera, Calvo s'ha endinsat cada vegada més en les qüestions purament plàstiques a través dels pretextos de l'arquitectura o de la naturalesa. El cormatisme presenta una miscel·lània de pigments, tècniques i estils que evoquen l'exaltació de l'espectador davant les seues obres. L'artista tira mà de colors temperats en gammes fredes com liles, malves, blaus o verds. Per a l'exposició del Museu de la Rajoleria, l'artista ha seleccionat menys de 30 obres per a cobrir tot l'espai sense saturar els ulls del públic.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Modificat el Dijous, 11 Gener 2018 13:31

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.